PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas krenuo generalni štrajk u školama; školski sindikati najavljuju veliki prosvjed u Zagrebu

Danas, 19. studenoga, započeo je generalni štrajk u svim školama u Hrvatskoj. Zaposlenici u školama traže povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6.11%, a ovo je već 27. dan štrajka. Do sada se štrajkalo prema cirkularnom modelu, pa su sve škole koje su bile u štrajku izgubile 6 dana nastave.

Nastavak štrajka u školama do ispunjenja zahtjeva
Iz Sindikata hrvatskih učitelja, najbrojnijega školskoga sindikata, stigla je obavijest sljedećega sadržaja: — Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja i Središnji odbor Nezasnisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na današnjoj, zajedničkoj, sjednici jednoglasno su donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenoga 2019. do ispunjenja zahtjeva.

Veliki prosvjed najavljen za 25. studenoga u Zagrebu
Ujedno su najavili i još neke akcije: — Paralelno s njim, krenula je organizacija različitih oblika industrijskih akcija tijekom ovoga tjedna te velikoga prosvjeda 25. studenoga 2019. u Zagrebu, a o točnome mjestu i vremenu obavijestit ćemo vas po dobivanju potrebnih dozvola, poručili su iz školskih sindikata.

Gotovo svi zaposlenici u bračkim školama su u štrajku
U školama na Braču gotovo svi zaposlenici su u štrajku i podržavaju sindikalne aktivnosti. U bračkim školama djeluju tri školska sindikata; u osnovnim školama Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat Preporod te u srednjim Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Zaposlenici u školama pokazali su u ovom štrajku zajedništvo i ustrajnost da se izbore za bolja materijalna primanja.
Vođe školskih sindikata obratit će javnosti danas u 10.00 sati na najavljenoj konferenciji za novinare na kojoj će izvijestiti o daljnjih sindikalnim akcijama.

– U utorak, 19. studenoga 2019., nastavlja se štrajk zaposlenika u školstvu RH. Nastava će biti organizirana sukladno broju nastavnika koji ne budu u štrajku. Privremeni raspored će se znati ujutro u 8 sati, objavila je na mrežnoj stranici Srednja škola Brač u Supetru (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...