Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Danas ponovno u štrajku škole na Braču

Novi je dan štrajka u školskim ustanovama. Danas, 11. studenoga, štrajk se odvija u školama na području Splitsko–dalmatinske županije, kako su najavili sindikalni čelnici protekloga tjedna. Štrajk će se prema najavama održavati do ispunjenja zahtjeva, a radi se o traženju povećanja koeficijenata od 6,11 % za sva radna mjesta u školama.
U školama na Braču u štrajku sudjeluje veliki broj zaposlenika, od učitelja i nastavnika do stručnih suradnika te administrativnoga i pomoćnoga osoblja. Za vrijeme štrajka trebali bi raditi ravnatelji, kao odgovorne osobe u ustanovama, ali su neki od njih, kako saznajemo, na stručnom skupu u Vodicama u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, i to sve do srijede 13. studenoga.

U školama na Braču djeluju tri školska sindikata
U školama na Braču djeluju tri školska sindikata: Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama. U osnovnoj školi Vladimira Nazora u Postirima današnji štrajk najavljen je sljedećom porukom: — Povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja u našoj školi najavila je za ponedjeljak 11. studenoga štrajk djelatnika. Za sve učenike koji dođu u školu bit će organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnoga rada.

U Milni su, prema obavijesti, svi zaposlenici škole u štrajku
Obavijest o tome da su i učitelji Osnovne škole Supetar u štrajk objavljena je 10. studenoga. Osnovna škola Milna objavila je da nastava u toj ustanovi neće biti organizirana 11. studenoga jer su svi zaposlenici u štrajku, uz napomenu: — Roditelji mogu poslati u školu djecu koju ne mogu zbrinuti. Štrajk je najavljen i u Osnovnoj školi Pučišća, kao i u Osnovnoj školi Selca u kojoj djeluju dva školska sindikata.

I srednje škole najavile današnji štrajk
I srednje škole na otoku najavile su današnji štrajk. — U ponedjeljak, 11. studenoga nastavlja se štrajk zaposlenika u školstvu RH. Nastava će biti organizirana sukladno broju nastavnika koji ne budu u štrajku. Privremeni raspored će se znati ujutro u 8 sati, stoji u obavijesti na mrežnoj stranici Srednje škole Brač u Supetru. Srednja škola Bol objavila je sljedeću poruku: — Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama najavio je štrajk za ponedjeljak 11. studenoga u radnom vremenu Škole. Kako trenutno ne raspolažemo s informacijom o broju nastavnika u štrajku, Škola će prema raspoloživom nastavnom osoblju organizirati rad po prilagođenom rasporedu.

Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima (foto: J. Bašić)

Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima najavila je današnji štrajk porukom: – Povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja u našoj školi najavila je za ponedjeljak, 11. studenoga, štrajk djelatnika. Za sve učenike koji dođu u školu bit će organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnoga rada. (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...