Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Dva učenika iz Osnovne škole u Supetru pozitivna na koronavirus. Ravnateljica Dubravka Menjak: Dva razredna odjela su u samoizolaciji

Koronavirus nažalost uzima sve više maha i na otoku Braču. Samo u posljednjih 48 sati potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze, a s područja grada Supetra je čak 6 novooboljelih osoba.

Prema dosad dostupnim informacijama, već u tri školske ustanove nekoliko je učenika u samoizolaciji zbog ostvarenoga kontakta s pozitivnim osobama, a kako bude rastao broj novozaraženih očekuje se da će takvih učenika biti i više.

Ravnateljica Menjak potvrdila da su dva učenika pozitivna
Problemi s koronavirusom nisu mimoišli ni Osnovnu školu u Supetru gdje su kod dva učenika potvrđeni pozitivni nalazi na Covid-19. Potvrdila nam je to ravnateljica Škole Dubravka Menjak. Iako nije htjela iznositi detalje cijeloga slučaja, ni u kojim su razredima zaraženi učenici, Menjak je samo potvrdila da su pozitivni.

Škola nema saznanja kako su se zarazili
Zanimalo nas je i ima li škola saznanja gdje su se učenici zarazili, no ravnateljica Menjak odgovorila je kako Škola nema ta saznanja. — Važno je u ovoj situaciji biti hladne glave i postupati prema preporukama, rekla nam je u telefonskom razgovoru prof. Menjak. Pojavom učenika koji su pozitivni na koronavirus u toj supetarskoj školi, primijenjena je odmah i preventivna mjera samoizolacije u koju su upućeni razredi odakle su pozitivni učenici.

U samoizolaciji je 39 učenika
— U samoizolaciji je 39 učenika, i to u dva razredna odjela, kratko je za BRAČ danas odgovorila ravnateljica Menjak, ne iznoseći podatke o kojim je razredima riječ. Prema našim saznanjima, radi se o dva razreda u predmetnoj nastavi, i to jednomu 7. i jednomu 8. razredu, što nam je potvrdila osoba dobro upućena u stanje supetarske škole.

Postupamo prema preporukama
Prema riječima ravnateljice osnovnoškolske ustanove, nastava se u školi održava prema modelu B kao i do sada. — U stalnom smo kontaktu sa Stožerom civilne zaštite grada Supetra, epidemiološkom službom Splitsko-dalmatinske županije i liječnicom školske medicine te postupamo prema preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, poručila je prof. Menjak.

Osobe koje žive s osobom u samoizolaciji mogu slobodno u vrtić i školu
Supetarska Osnovna škola proteklih dana objavila je na službenoj stranici i važne informacije Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o načinu širenja virusa Covid-19 i samoizolaciji. — Mjera karantene/samoizolacije izriče se samo onoj osobi koja je osobno bila u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, a ne i ukućanima osoba koje su bile u bliskom kontaktu s bolesnikom. U tom se slučaju osobe koje žive u kućanstvu s osobom u samoizolaciji, ponašaju “uobičajeno”, odnosno one nisu u samoizolaciji i na njih se mjere ne primjenjuju. To znači da braća i sestre mogu slobodno ići u vrtić, školu, a roditelji na posao, objavljeno je na mrežnoj stranici te Škole.

Ravnateljica Osnovne škole u Supetru prof. Dubravka Menjak potvrdila je za BRAČ danas kako su dva učenika iz te Škole pozitivna na koronavirus, a dva razredna odjela upućena u samoizolaciju (ravnateljica prof. Dubravka Menjak / foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...