PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dvoje učenika i troje učitelja testirano na koronavirus. Dio učenika sa simptomima koji upućuju na zarazu; oba sedma i treći razred prelaze na online nastavu

Dvoje učenika i troje učitelja Osnovne škole u Pučišćima testirani su proteklih dana na koronavirus nakon što su pokazivali znakove moguće zaraze. Rezultati njihova testiranja čekuju se, a po saznanju donijet će se daljnje odluke, objavio je na Facebooku danas, 1. prosinca, načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan.

Veći broj izostanaka djece sa simptomima
— U koordinaciji Stožera civilne zaštite općine Pučišća s obiteljskim liječnicima, ravnateljem Osnovne škole i školskim epidemiologom, donesena je odluka da se od danas prelazi na online nastavu za oba odjeljenja sedmoga razreda i za treći razred matične škole u Pučišćima (bez područnih škola u Pražnicama i Gornjemu Humcu). Odluka je donesena iz predostrožnosti radi većega broja izostanaka djece s prisutnim simptomima, a također i zbog činjenice da se čekaju rezultati testiranja za dvoje učenika i troje nastavnika, poručio je načelnik Kaštelan, dodavši kako će roditelje kontaktirati školski epidemiolog.

Učenici sa simptomima koji ukazuju na zarazu koronavirusom
Obavijest o prelasku tri razreda te škole na online nastavu objavljena je i na službenoj stranici tamošnje Osnovne škole: — Kod dijela učenika iz 3. razreda (matična škola) i 7. (a i b) razreda pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu Covid-19 virusom. U dogovoru s nadležnim liječnicima odlučeno je da učenici spomenutih razreda prelaze na online nastavu. O povratku na nastavu u školu učenici će biti obaviješteni, stoji u obavijesti koju je danas objavio zaposlenik te škole Danijel Šantić.

Sutra stižu brzi antigenski testovi
Načelnik Kaštelan izvijestio je i da je Općina Pučišća naručila određenu količinu brzih antigenskih testova. — Testovi će od sutra biti na raspolaganju u ambulanti Pučišća i trebali bi nam pomoći u bržoj reakciji na pojavu novih slučajeva zaraze, osobito u školama i vrtiću, napisao je pučiški načelnik.

U dva dana na koronavirus testirano 25 osoba
Napomenuo je kako su u dva dana, jučer i danas, na koronavirus testirane 25 osobe s područja Općine te se rezultati njihova testiranja očekuju. — Od presudnoga je značaja da se odmah po pojavi simptoma telefonski kontaktira obiteljskoga liječnika, poručio je Kaštelan.

Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan izvijestio je danas, 1. prosinca, na Facebooku da je Općina Pučišća naručila određenu dozu brzih antigentskih testova koji bi već sutra bili na raspolaganju u ambulanti u Pučišćima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...