Grad Supetar i ostale općine osigurali osnovcima radne bilježnice i ostale obrazovne materijale

I u ovoj školskoj godini koja je počela u ponedjeljak, 6. rujna, Grad Supetar i ostale bračke općine osigurali su učenicima osnovnih škola besplatne radne bilježnice i ostale obrazovne materijale.

Grad Supetar treću godinu za redom financira
Grad Supetar čini to već treću godinu za redom. — Grad Supetar i u ovoj školskoj godini 2021./2022. financirat će ukupni trošak nabave radnih bilježnica i drugih materijala za učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Supetra, u skladu s popisima materijala dostavljenih od Osnovne škole Supetar i Osnovne škole Postira, objavila je gradonačelnica Ivana Marković. Pojasnila je kako će Grad Supetar osigurati radne bilježnice i za one učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište u Supetru, ali pohađaju Osnovnu školu Vladimira Nazora u Postirima. Radi se o učenicima s područja Splitske i Škripa.

U gradskomu proračunu osigurano 110.000 kuna
Sredstva za tu svrhu u proračunu Grada Supetra za ovu godinu iznose 110.000 kuna, a osigurana su u sklopu programa pomoći obiteljima i kućanstvima. Nastavak je to, pojašnjavaju iz Grada, “konkretne i zaokružene politike usmjerene na demografski rast i razvoj gradske i otočne zajednice kroz projekt ‘Sritna dica – Sritan Grad'”.

Općina Bol ove godine osigurat će dodatne obrazovne materijale
I Općina Bol uz ostale općine na otoku uključila se ove godine u nabavku dodatnih obrazovnih materijala za učenike tamošnje osnovne škole. Do sada su troškove tih materijala pokrivali roditelji. Aktualna bolska načelnica Katarina Marčić kao oporbena vijećnica u proteklom sazivu Općinskoga vijeća u Bolu osobito se zalagala da se i bolskim učenicima osiguraju besplatne radne bilježnice i ostali obrazovni materijali.

Udžbenike za školsku 2021./2022. godinu za sve osnovnoškolce osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Udžbenike za učenike osnovne škole osigralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a radne materijale grad Supetar i ostale općine (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...