PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Grad Supetar raspisao je u ponedjeljak, 19. listopada, natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Supetra. Stipendija se odnosi na školsku i akademsku 2020/2021. godinu.

Minimalno deset stipendija studentima
— Grad Supetar dodijelit će ukupno 25 stipendija s prebivalištem na području Grada Supetra, i to: minimalno deset stipendija studentima za akademsku 2020/2021. godinu i deset stipendija srednjoškolskim učenicima, objavio je Grad Supetar. Prema tekstu natječaja, pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Grada Supetra imaju oni studenti koji su redovni studenti na preddiplomskomu i diplomskomu studiju i učenici koji su redovni učenici srednje škole, zatim oni koji imaju neprekidno prebivalište u Gradu Supetru najmanje jednu godinu prije objave natječaja te da su državljani Hrvatske.

Kriteriji za dodjelu stipendije
U natječaju je navedeno i da su kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije Grada Supetra vrsta škole, godina obrazovanja, uspjeh u prethodnomu obrazovanju, nadareni studenti odnosno nadareni učenici (za prvu godinu studija) te statusi iz članka 12. Pravilnika. Stipendija Grada Supetra dodjeljuje se za 10 mjeseci, a iznos stipendije je 1.156,25 kuna. Stipendija za srednjoškolske učenike iznosi 693,75 kuna. Rok za prijavu na natječaj je 19. studenoga, a kandidati molbu s traženom dokumentacijom mogu uputiti poštom ili predati u pisarnicu uz napomenu “za natječaj za dodjelu stipendije Grada Supetra”. Zaprimljene molbe razmatrat će posebno Povjerenstvo za dodjelu stipendija. Javni natječaj Grada objavljen je i na službenoj internetskoj stranici.

Isplaćene sve stipendije za prethodnu godinu
Gradonačelnica Ivana Marković istaknula je da su sve stipendije za prethodnu školsku godinu isplaćene učenicima i studentima. Osim stipendijama, Grad Supetar pomaže djeci i mladima kroz projekt “Sritna dica – Sritan Grad”. Tako je u prosincu prošle godine Grad jednokratnim naknadama stimulirao odabir Srednje škole Brač u Supetru kako bi djeca ostala na otoku što duže. Novčanu pomoć roditeljima učenika prvoga razreda uručila je gradonačelnica Marković u nazočnosti tadašnje ravnateljice Slavice Pavišić.

izvor: Facebook Grad Supetar

Podjelite:

You may also like...