Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković: I u ovim izazovnim vremenima nismo odustali

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) objavila je danas, 10. prosinca, da je Grad Supetar uplatio poticajne nagrade učenicima koji su upisali prvi razred Srednje škole Brač u Supetru.

Potpora Grada Supetra učenicima upisanima u prvi razred dio je projekta “Sritna dica – sritan Grad” kojim Grad stimulira odabir Srednje škole u Supetru kako bi djeca što duže ostala na otoku. Gradski projekt uključuje mjere potpore od rođenja djece do odlaska na fakultet.

Marković: Zadovoljni smo sve većim brojem upisane djece
— I u ovim izazovnim vremenima nismo odustali od toga te nam je želja da naša mladost ostane što dulje u našem gradu i na otoku. Zadovoljni smo što svake godine vidimo sve veći broj djece koji se upisuju u Srednju školu Brač, tako je 2018/19. godine upisan 31 učenik, 2019/2020. bilo je 40 učenika, a ove školske godine upisana su 42 učenika, poručila je gradonačelnica Marković.

U Proračunu za poticajne nagrade osigurano 42.000 kuna
Za potporu novoupisanim učenicima u ovoj školskoj godini u Proračunu grada Supetra osigurane su 42.000 kuna. — Sretno svima u daljnjem školovanju, poručila je supetarska gradonačelnica.

Zbog trenutne situacije te epidemioloških mjera i preporuka ove godine dodjela novčanih potpora nije održana u Srednjoj školi Brač, već je Grad Supetar poštujući mjere izvršio uplatu roditeljima. Prošle godine gradonačelnica Marković posjetila je školu 17. prosinca i tom prilikom uručila novčani dar za 40 upisanih učenika. Naglasila je tada da od početka svojega mandata podržava projekte koji su prije svega usmjereni prema djeci i mladima.

– I u ovim izazovnim vremenima nismo odustali od toga te nam je želja da naša mladost ostane što dulje u našemu gradu i na otoku. Zadovoljni smo što svake godine vidimo sve veći broj djece koji se upisuju u Srednju školu Brač, poručila je gradonačelnica Ivana Marković, potvrdivši kako je Grad Supetar i ove godine uplatio poticajne nagrade učenicima prvih razreda te škole u sklopu gradskoga projekta “Sritna dica – sritan Grad” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...