Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković posjetila Srednju školu Brač u Supetru. U sklopu projekta “Sritna dica – sritan Grad” darovala novčani dar roditeljima učenika prvoga razreda

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković posjetila je danas, 17. prosinca, Srednju školu Brač u Supetru gdje je zajedno s ravnateljicom te bračke ustanove Slavicom Pavišić dodijelila novčane nagrade i prigodne darove grada Supetra roditeljima učenika prvoga razreda srednjoškolske ustanove.

Ravnateljica Škole izrazila radost što je grad Supetar i ove godine osigurao sredstva za učenike
Pozdravljajući okupljene roditelje, gradonačelnicu Marković i razrednike učenika prvih razreda škole ravnateljica Pavišić izrazila je radost što je grad Supetar i ove godine u okviru svojega proračuna, a u sklopu projekta “Sritna dica – sritan Grad”, osigurao sredstva za učenike koji su upisali tu školu.

supetarska gradonačelnica Ivana Marković posjetila je danas, 17. prosinca, Srednju školu Brač u Supetru i tom prigodom uručila novčani dar roditeljima učenika prvih razreda te škole (foto: J. Bašić)

Slavica Pavišić: Ovo je dobra ‘priča’ te je prenesite među vašom rodbinom
— Ovaj projekt i volja gradonačelnice i Gradskoga vijeća hvale je vrijedan. Osiguranim sredstvima iz proračuna grada Supetra želi se postići ostanak djece na otoku. Zato je ovo dobra ‘priča’ te je dragi roditelji prenesite među vašom rodbinom, poručila je okupljenima prof. Pavišić, pozvavši roditelje da i dalje podržavaju svoje učenike u razdoblju njihove adolescencije.

roditelji učenika prvih razreda Srednje škole Brač u Supetar okupili su se danas, 17. prosinca, u školi na dodjeli novčane nagrade iz proračuna grada Supetra (foto: J. Bašić)

Ivana Marković: Današnji dar znak je pažnje
Obračajući se okupljenim roditeljima, gradonačelnica Marković uputila je radost zbog zajedništva. Naglasila je da je od početka svoje dužnosti kao gradonačelnice kroz zajedništvo htjela predstaviti važnije projekte, posebno one koji podržavaju djecu i mlade u tijeku njihova školovanja. Pojasnila je roditeljima da je projekt “Sritna dica – sritan Grad” započeo prije dvije godine. — Današnji dar vama, dragi roditelji, znak je pažnje. Nadamo se da će kroz naredne godine taj iznos biti veći, istaknula je Marković, dodavši kako će Grad ove godine darovati učenike s 1.000,00 kuna.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković upoznala je danas, 17. prosinca, u Srednjoj školi Brač okupljene roditelje s gradskim projektom “Sritna dica – sritan Grad” koji grad Supetar provodi već dvije godine (foto: J. Bašić)

Projekt od rođenja djece do odlaska na fakultet
Upoznala je roditelje da se projekt “Sritna dica – sritan Grad” provodi od rođenja djece do odlaska na fakultet te pri tom dodala: — Podignuli smo naknadu za novorođene, imamo program za pomoć djeci vrtićke dobi, kao i za rad s djecom s posebnim potrebama. Osmislili smo nagrade i naknade i kroz osnovnu školu; od besplatnih knjiga, radnih bilježnica i pisanki, a imamo u programu i nagrade za učenike koji završe svih osam razreda s odličnim uspjehom, istaknula je Marković. Na kraju je poručila da je cilj toga gradskoga projekta potaknuti mlade da se upišu u Srednju školu Brač, a završetkom školovanja i ostanu na svojem otoku.

U prve razrede Srednje škole Brač upisan 41 učenik
Supetarska gradonačelnica uručila je, zatim, novčani dar roditeljima učenika prvih razreda te škole. U školskoj 2019./2020. godini u Srednju školu Brač upisan je 41 učenik. U prvome razredu strukovnoga odjela, u koji su formirana četiri smjera, i to kuhar, konobar, frizer i automehaničar, upisano je 18 učenika, a vodi ih razrednica Margereta Sargo. U prvi razred smjera opća gimnazija, koji vodi nastavnica Sadeta Jakšić, upisano je 10 učenika, a u smjer hotelijersko-turistički komercijalist 13 učenika.

roditelji učenika prvih razreda Srednje škole Brač u Supetru dobili su danas, 17. prosinca, 1.000,00 kuna novčane nagrade u sklopu projekta “Sritna dica – sritan Grad” koji provodi grad Supetar (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...