PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Hrvatski sabor poziva učenike na sudjelovanje u edukativnim projektima; od simulirane sjednice do zastupničkoga govora

Iz Hrvatskoga sabora proteklih dana upućen je poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje u pet edukativnih projekata o Hrvatskomu saboru.

Riječ je o projektima koje priprema i vodi saborska Služba za građane. Poziv je usmjeren učenicima 8. razreda i učenicima srednjih škola, a projekti bi se prema najavi trebali održati u prvoj polovini 2021. godine.

Od simulirane sjednice do zastupničkoga govora
Projekti uključuju simuliranu sjednicu za učenike srednih škola, online kviz “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” za osnovne škole, zatim online kviz znanja za učenike srednjih škola, natječaj za najbolji esej, raspravljački tekst ili zastupnički govor. Treba naglasiti kako se natječaj za najbolji esej, raspravljački tekst ili zastupnički govor raspisuje u povodu 30. obljetnice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske, a tema je “Trideset godina hrvatske državnosti”.

Simulirana sjednica 19. travnja
Kako je najavljeno, 8. simulirana sjednica za učenike srednjih škola održat će se 19. travnja sljedeće godine u sabornici, a u slučaju da epidemiološke okolnosti ne dopuste susret učenika, sjednica će se održati videokonferencijskim putem. Učenički timovi simulirat će parlamentarnu raspravu o temi donošenja Zakona o zaštiti životinja. Svrha ovoga programa je pružiti učenicima mogućnost praktičnoga stjecanja znanja o politici, političkim institucijama i procesima te poticati aktivno sudjelovanje mladih u oblikovanju javnih politika i njihovo uključivanje u procese donošenja odluka.

Prijave od 11. siječnja do 22. veljače
Prema objavljenomu pozivu prijave za sve projekte, osim za simuliranu sjednicu, primaju se od 11. siječnja do 22. veljače 2021. godine na adresu kviz.gradjani@sabor.hr, odnosno na esej.gradjani@sabor.hr. Najuspješnijim sudionicima bit će dodijeljene nagrade i pohvalnice, a uručit će ih predsjednik Sabora Gordan Jandroković na prigodnoj svečanosti.

Baričević: Drage škole, prijavite se
Iz Hrvatskoga sabora poziv je uputila i bračka saborska zastupnica Danica Baričević, rekavši kako se radi o vrijednim projektima te izrazila nadu da će se vrlo rado uključiti i škole s područja Splitsko-dalmatinske županije. — Draga djeco, drage škole, posebno na području moje Splitsko-dalmatinske županije, prijavite se, stoji u pozivu zastupnice Baričević.

Prema objavljenomu pozivu iz Hrvatskoga sabora, prijave za sve projekte, osim za simuliranu sjednicu, primaju se od 11. siječnja do 22. veljače 2021. godine na adresu elektroničke pošte kviz.gradjani@sabor.hr, odnosno na esej.gradjani@sabor.hr. Najuspješnijim sudionicima bit će dodijeljene nagrade i pohvalnice, a uručit će ih predsjednik Sabora Gordan Jandroković na prigodnoj svečanosti (izvor: Hrvatski sabor)

Podjelite:

You may also like...