Grad Supetar

“Hvala svima koji su uključeni i aktivno pomažu bez obzira na stranačku pripadnost”

Grad Supetar dobio je prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na idejni projekt nove zgrade Osnovne škole koja bi se trebala graditi na prostoru sadašnje središnje upravne zgrade komunalnoga poduzeća Vodovod Brač.

Nakon završenoga usklađenja projekta bit će pokrenut postupak dobivanja lokacijske dozvole.

Ivana Marković: Ispred nas je još puno posla
Gradonačelnica Ivana Marković ističe kako su svi dugoročni projekti zahtijevali puno vremena, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te dobivanje dozvola. Navela je tako izgradnju vatrogasnoga doma, sportske dvorane, privezišta te rekonstrukciju Dječjega vrtića “Mrvica” i poslovnu zonu. — Ispred nas je još puno posla ali smo uradili jedan veliki korak. Hvala svima koji su uključeni i aktivno pomažu bez obzira na stranačku ili bilo kakvu drugu pripadnost, istaknula je gradonačelnica Marković.

Zajednički ćemo realizirati važan projekt
Poručila je kako je nova zgrada Osnovne škole Supetar važan projekt. — Potrudit ćemo se da ga zajednički realiziramo i budemo spremni za novo obračunsko EU razdoblje koje je pred nama, objavila je na Facebooku Marković.

Proceduru dobivanja EU sredstava trebao bi preuzeti osnivač škole
Podsjetila je da je prethodno zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Dubravkom Menjak bila na sastanku s državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. — U Ministarstvu su nas upoznali s procedurom dobivanja EU sredstva za izgradnju koju će naravno preuzeti osnivač škole – Splitsko-dalmatinska županija, objavila je supetarska gradonačelnica.

Izrada idejnoga rješenja za gradnju nove zgrade Osnovne škole u Supetru ugovorena je još 2019. godine. Taj je projekt potpisan s Arhitektonskom radionicom 312 d.o.o.

ravnateljica Osnovne škole Supetar Dubravka Menjak i gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...