Grad Supetar

Ireni Caglević povjeren novi mandat ravnateljice

Irena Caglević, magistra ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, bit će ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru i sljedeće četiri godine.

Prijedlog je to odluke koju je donijelo Upravno vijeće predškolske ustanove na svojoj 34. sjednici koja je održana 19. kolovoza, a koju bi danas, 21. rujna, trebalo potvrditi Gradsko vijeće Grada Supetra na sjednici koja je najavljena za 16.00 sati u gradskoj vijećnici.

Javila se samo aktualna ravnateljica
Na natječaj za ravnatelja ustanove, koji je bio objavljen 30. srpnja s rokom prijave od osam dana od dana objave natječaja u “Narodnim novinama”, stigla je samo jedna prijava, i to aktualne ravnateljice, pa Upravno vijeće ustanove nije imalo puno posla. U prijavi na natječaj Caglević je istaknula da je kroz protekle četiri godine intenzivno, u suradnji s kolegicama iz kolektiva, radila na podizanju svijesti o važnosti predškolskoga odgoja i obrazovanja. — Strukturom i reorganizacijom rada, zapošljavanjem stručnoga kadra, proširenjem naše usluge i sveobuhvatnim radom omogućili smo našoj djeci kvalitetniji boravak u ustanovi, napisala je, uz ostalo, Caglević u prijavi na natječaj, naglasivši da su “djeca najvažniji dio ovoga posla”. Najavila je da će nastaviti raditi na napretku ustanove te poticanju odgojitelja i stručnih suradnika na važnost ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja.

Dobila jednoglasnu potporu nazočnih članova Upravnoga vijeća
Zanimljiv je i podatak da u radu sjednice na kojoj se donosio prijedlog o imenovanju ravnateljice, nisu sudjelovali svi članovi Upravnoga vijeća. Od ukupno sedam članova izočni su bili Branko Jašić i Andrea Hodžić. — O kandidatkinji prijavljenoj na natječaj provela se kratka rasprava, provjerena je sva dokumentacija u svezi s ispunjenjem natječajnih uvjeta. Nakon toga pristupilo se glasovanju. Glasovalo se javno prema članku 95 Statuta Dječjega vrtića “Mrvica”. Donesena je jednoglasna odluka svih prisutnih članova Upravnoga vijeća da se za ravnateljicu Dječjega vrtića “Mrvica” imenuje Irena Caglević, navedeno je, između ostaloga, u prijedlogu za imenovanje ravnateljice od 20. kolovoza, a koji je potpisala predsjednica Upravnoga vijeća Dijana Ivelić.

Prvi mandat na čelu ustanove dobila je 2017. godine
Irena Caglević stekla je na Filozofskomu fakultetu u Splitu 2009. godine zvanje stručne prvostupnice predškolskoga odgoja. U želji za dodatnim znanjem i usavršavanjem ponovno je upisala isti fakultet i 2021. godine stekla zvanje magistre ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja. S radom na mjestu odgojiteljice u Dječjemu vrtiću “Mrvica” počela je 2008. godine, a 6. listopada 2017. godine imenovana je ravnateljicom vrtića na mandat od četiri godine.

Novi mandat ravnateljici Caglević počet će 6. listopada.

ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru Irena Caglević (izvor: Grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...