Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ivana Marković o Proračunu grada Supetra: Naši su prioriteti jasni i u 2021. godini

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) objavila je proteklih dana kako su u Proračunu grada Supetra za ovu godinu previđena značajna sredstva za predškolski odgoj, obrazovanje i socijalne programe.

Čak 18,1 posto proračunskih sredstava bit će osigurano za odgoj i obrazovanje.

Ivana Marković: Grad Supetar želi osigurati sigurno okružje za razvoj, odgoj i obrazovanje
— Iznimno nam je važno da svake godine osiguramo sredstva za niz alata, međusobno povezanih odluka i projekata koji će u sinergiji, u sklopu programa “Sritna dica, sritan grad”, dovesti Supetar do konačnoga cilja – sigurnoga i stimulativnoga okružja za razvoj, odgoj i obrazovanje naše djece, poručila je gradonačelnica Marković.

Samo u predškolski odgoj Grad Supetar uložit će 7,3 milijuna kuna
Naglasila je kako je u 2021. godini za predškolski odgoj namijenjeno 7,3 milijuna kuna proračunskih sredstava, i to za obavljanje redovite djelatnosti, zatim osiguranje opreme i potrebnih standarda. Za potrebe osnovnoga i srednjoškolskoga obrazovanja planira se osigurati 981.000 kuna. Taj iznos uključuje stipendije za učenike i studente, zatim nagrade djeci, rad s djecom s poteškoćama u razvoju i sredstva za otkup zemljišta za zgradu nove osnovne škole. Za socijalne programe u gradskomu proračunu izdvojit će se 1,1 milijun kuna, i to za pomo obitelji i kućanstvima te za projekt Zaželi koji Grad Supetar provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Brač i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. — Naši su prioriteti jasni, i u 2021. godini, poručila je supetarska gradonačelnica.

Samo za potrebe predškolskoga odgoja u Proračunu grada Supetra za ovu godinu osigurat će se 7,3 milijuna kuna, a za potrebe osnovne i srednje škole 981.000 kuna proračunskih sredstava (foto: Detalj s otvorenja obnovljene zgrade Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru / iz arhive)

Podjelite:

You may also like...