Iz Sindikata hrvatskih učitelja: Sam Beroš izjavio je da covid-potvrde služe isključivo kao prisila za cijepljenje

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan komentirala je za N1 televiziju uvođenje covid-potvrda i u sektor obrazovanja, i to od 15. studenoga, a prema odluci Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Tuškan je u razgovoru s reporterkom Ivanom Kopčić rekla kako još nije poznato na koji će način biti donesena odluka.

Tuškan: Preispitivat ćemo zakonitost odluke
— Ono što je nelogično je činjenica da je sam Beroš izjavio da covid-potvrde služe isključivo kao prisila za cijepljenje, rekla je Tuškan. — U školama je veliki broj dionika. Navodno je rečeno da će potvrde vrijediti za zaposlenike i roditelje. Pitanje je same učinkovitosti te potvrde. Dva puta tjedno će se trebati testirati, a ne zna se tko će to raditi. Pitanje je hoće li to uz sve dodatne mjere koje se provode u školama dodatno stvarati problem u samomu provođenju nastave. Preispitivat ćemo zakonitost i ustavnost te odluke, rekla je tajnica SHU-a.

Vrlo su upitne mjere koje donosi HZJZ
Napomenula je da postoji problem nedostatka profesora u mnogo područja i da to otvara jedan širok spektar pitanja. — Mi moramo vidjeti na koji će način biti donesena odluka. Mi znamo da su vrlo upitne mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ono što znamo je da postoje problemi s GDPR-om. Pojam korisnika u školama je nešto širi pojam i može dovesti do nešto širih podjela, mišljenja je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan (izvor: N1)

Podjelite:

You may also like...