Među najuspješnijima u prošloj školskoj godini i Petra Kokeza, nastavnica geografije iz Srednje škole u Bolu. Za BRAČ danas nagrađena poručila: Mi nastavnici stalno moramo težiti usavršavanju i raditi na sebi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je i ove godine uz Svjetski dan učitelja koji se obilježava danas, 5. listopada, nagraditi najizvrsnije u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Nagrađeno je ukupno 511 odgojno-obrazovni djelatnika. No, vijest vrijedna objavljivanja je i da je među nagrađenima prof. Petra Kokeza, nastavnica geografije u Srednjoj školi u Bolu, i to drugu godinu za redom.

Za izniman doprinos struci
Ministarstvo obrazovanja u obrazloženju nagrade navelo je da se prof. Kokeza nagrađuje za “izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: održana predavanja, radionice, edukacije, dijeljenje primjera dobre prakse, rad na projektima te unaprjeđenju rada škole”.

Nagrađena nastavnica: Drago mi je da je sustav prepoznao moj rad
Prof. Kokeza nije krila zadovoljstvo što je već drugu godinu za redom dobitnica vrijedne nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja. — Osjećam se jako sretno. Nisam vjerovala da ću biti izabrana među tolikim brojem odgojno-obrazovnih djelatnika. Drago mi je da je sustav prepoznao moj rad jer iza njega stoje mnoga odricanja i mnogobrojni sati rada. Nagrađena sam za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama: održana predavanja, radionice, edukacije, dijeljenje primjera dobre prakse, rad na projektima te unaprjeđenju rada škole. To je zapravo jako puno posla, puno više od onoga u školi, u samoj nastavi. Mi nastavnici stalno moramo težiti usavršavanju i stalno raditi na sebi, izjavila je za BRAČ danas nagrađena nastavnica geografije, ujedno mentorica u toj školi. Naglasila je kako je veliku motivaciju za rad pronašla u ERASMUS+ projektima koje provodi upravo Srednja škola u Bolu, a u kojima aktivno sudjeluje od samoga početka.

Promovirana u mentoricu početkom godine
Da prof. Kokeza drži do svoje struke, a nadasve do svoga poziva te svakodnevno radi na usavršavanju i podizanju kvalitete rada s učenicima koji su joj povjereni svjedoči i činjenica da je u siječnju ove godine napredovala u struci i tako postala mentorica nakon postupka koji je provela nadležna Agencija za odgoj i obrazovanje. Ta je ustanova prethodno izvršila uvid u njezin odgojno-obrazovni, odnosno pedagoški rad, i to lani u prosincu, i nakon cjelovite analize zaključila da prof. Kokeza zaslužuje titulu profesorice mentorice.

Ministar Fuchs čestitao nagrađenima
Čestitku nagrađena virtualno je uputio i ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs. — Iskreno čestitamo najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2020./2021. te im želimo uspješan nastavak rada, osobito u ovim izazovnim vremenima, poručili su iz Ministarstva obrazovanja. Prema podacima iz toga Ministarstva, na javni poziv za nagradu prijavilo se više od 2.000 kandidata. To je kako doznajemo najveći broj prijava do sada, a konačnu odluku o tomu komu će nagrada biti dodijeljena donijelo je imenovano Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika.

Prof. Petra Kokeza, nastavnica geografije u Srednjoj školi Bol (izvor: Facebook)

Podjelite:

You may also like...