Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministar Fuchs: Škole nisu neki širitelji zaraze

Ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs komentirao je danas, 25. studenoga, stanje s epidemijom koronavirusa u predškolskim, školskim i akademskim ustanovama.

Izjavu je dao u kontekstu novih epidemioloških mjera koje je najavio Nacionalni stožer civilne zaštite, a koje bi trebale biti predstavljene u četvrtak, 26. studenoga, na sjednici Vlade, a zatim i javnosti.

Nastava u školi puno je bolja od online nastave
— Nastavit ćemo s dosadašnjim pristupom i modelom rada jer su naše procjene da je nastava u školi puno bolja varijanta od online nastave. Online nastava ima implikacija na provođenje mature, ali i na samu kvalitetu nastave koja nije ista kao nastava “licem u lice”. Ukoliko bismo i htjeli da se u potpunosti prijeđe na online nastavu ta bi odluka trebala biti donesena na razini Vlade, pojasnio je ministar Fuchs, naglasivši kako je procjena da škole i dalje nisu neki širitelji zaraze.

Na sveučilištima gotovo 70 posto nastave online
Osvrnuo se i na provođenje nastave na sveučilištima, rekavši kako je prema dostupnim informacijama gotovo 70 posto nastave na sveučilištima prema online modelu. — Moramo uvažiti da postoji čitav niz studijskih programa koji se ne mogu izvoditi oniline. To vrijedi za biomedicinu, medicinu, stomatologiju, veterinu, farmaciju i sl. gdje gdje jednostavno režim nastave ne dozvoljava izvođenje online nastave, istaknuo je ministar.

Ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs izjavio je danas, 25. studenoga, da se u školama nastavlja s dosadašnjim pristupom, a da one škole gdje dođe do većega broja zaraženih  i poteškoća, mogu u dogovoru s lokalnim stožerom prijeći na C model održavanja nastave (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...