PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ministar Fuchs: U slučaju potrebe zamjene će se automatski odobravati. Mogući su problemi s učiteljima u predmetnoj nastavi

Nova školska 2020./2021. godina započela je danas, 7. rujna, za nešto manje od 460.000 učenika u nikad neizvjesnijoj situaciji koju obilježava epidemija koronavirusa. Učenici su se vratili u školske klupe, a škole su trebale pripremiti provedbu strogih epidemioloških mjera i uputa koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Osam škola zbog zaraženosti djelatnika radit će po mješovitom, B-modelu, ali i neke će 14 dana biti u nastavi na daljinu, javila je novinarka HRT-a Sunčica Findak u središnjem Dnevniku. Zaraženih prosvjetnih djelatnika je 38, a u samoizolaciji ih je 149. Pozitivno je i 282 djece do 18 godina, dok ih je u samoizolaciji 2.111, objavio je HRT.

Mihaljević: Nisam iznenađen
Nikica Mihaljević, ravnatelj Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, rekao je u Dnevniku kako ga podaci koji su objavljeni malo zabrinjavaju, ali, dodao je, nije iznenađen. — Hrvatska ima popriličan broj zaraženih pa je u tom broju onda i ovo moguće, rekao je Mihaljević. Naglasio je kako su mjere Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo objavljene tek 24. kolovoza pa su škole, kako je rekao, imale malo vremena za pripremu. Procijenio je da je današnji dan prošao jako dobro, što je, smatra, posljedica priprema.

Ministar Fuchs: Imamo podatke za oko 50 posto škola
Ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs gostovao je u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” komentiravši početak nastavne godine. Rekao je kako Ministarstvo ima podatke za oko 50 posto škola te da ih se oko 50 posto odlučilo za model A, a svega 7 posto za mješoviti model B, pri čemu ih se pola odlučilo za varijantu tjedan dana u školi – tjedan dana kod kuće, a druga polovica tri dana u školi – dva dana kod kuće, pa onda zarotirano.

Problemi bi se mogli pojaviti kod zamjene učitelja u predmetnoj nastavi
Što se tiče nastavnoga kadra, ministar je rekao da će zamjene u slučaju potrebe automatski odobravati. — Ne očekujemo prevelike probleme što se zamjena tiče u razrednoj nastavi. Tu procjenjujemo da ima dovoljni broj učitelja koji mogu preuzeti razrede ako se dogodi da razrednik, odnosno učitelj ode u samoizolaciju, ali kod predmetne nastave bi se možda mogli pojaviti problemi. Pojavili bi se pogotovo u nekim predmetima u kojima je i ovako deficitarno. Deficitarni su, recimo, profesori matematike, na primjer, i to ne samo u Hrvatskoj, rekao je ministar Fuchs. Osvrnuo se i na pitanje ispričnica, izrazivši nadu da neće doći do njihove inflacije.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. Radovan Fuchs gostovao je danas, 7. rujna, u emisiji “Tema dana” HRT-a. Osvrnuo se na početak nove školske godine koja će se odvijati pod posebnim epidemiološkim mjerama i uputama koje su izdali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo obrazovanja (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...