Grad Supetar

Ministar Fuchs uoči drugoga polugodišta: Svi učenici od 5. razreda nosit će maske na nastavi

Ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs rekao je na konferenciji za novinare koja je održana danas, 7. siječnja, u Banskim dvorima da u ponedjeljak, 10. siječnja, počinje škola onako kako je i predviđeno.

Radovan Fuchs: Smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu
— Vidite da je RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola cijelo vrijeme održava uživo, smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima, rekao je ministar Fuchs.

Nemamo najavu ni jedne županije
— U smislu svega toga i nastojeći osigurati obrazovanje primjereno trenutku, nastojimo održati ono što smo postavili i što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke o eventualnome prelasku donose na lokalnoj, regionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom. Zasad nemamo najavu ni od jedne županije da se o tome razmišlja. Moguće je ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u pojedinoj školi. Do ovoga trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednomu manjemu mjestu prijeći na online nastavu zbog epidemiološke situacije u tome mjestu. To je jedna mala škola s malo osoblja, ispada da su svi pozitivni, rekao je medijima ministar obrazovanja.

Od 5. razreda maske i za vrijeme nastave
— Mjere u školama ostaju kakve su i do sada. U 11. mjesecu donijeli smo odluku o tome da se pojačaju mjere na način da svi učenici od 5. razreda nadalje prilikom izvođenja nastave nose maske, bez obzira na razmak među učenicima. Mi smo imali dva metra, metar i pol, a u ovoj situaciji se ukida taj razmak, dakle svi nose maske. Djeca od 1. do 4. razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece”, dodao je dr. Fuchs.

ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...