Grad Supetar

Ministar obrazovanja dr. Radovan Fuchs: Njima očito broj mrtvih svaki dan nije dovoljan

Na pitanje što će biti s djelatnicima u školama koji nisu cijepljeni, a ne budu se željeli cijepiti, te hoće li ih se kažnjavati, ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs odgovorio je danas, 8. studenoga, novinarima u Rijeci: — Vidjet ćemo taj sustav.

Ministar obrazovanja: Već sad protestiraju i viču
— Iako, vidimo da se već sad mobiliziraju Facebook grupe koje protestiraju i viču, za normalnoga čovjeka teško razumljivim pristupom. Nije ovo nečiji hir, njima očito broj mrtvih svaki dan nije dovoljan, pa ajmo napraviti što možemo veći problem i u ime nekakve demokracije stvar dovoditi do apsurdnih pristupa, rekao je medijima Fuchs.

Nije poznat točan broj zaražene djece
Istaknuo je kako “sigurno nikome normalnom ne pada na pamet da uvodi mjere zato što mu se tako sviđa”. Fuchs je rekao i kako točan broj zaražene djece nakon jesenskih praznika i dva dana nastave na daljinu još nije poznat, “ali da je i tu sigurno bilo povećanja”. Prema njegovim riječima, broj učitelja zaraženih koronavirusom nakon 10 dana bez nastave čak je 20 posto više nego prije, a učinci mjera poput nastave na daljinu mogu se očekivati tek nekoliko tjedana poslije.

ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...