PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ministarstvo će osigurati udžbenike, a većina lokalnih zajednica radne bilježnice: učenike bi sve trebalo dočekati na školskim klupama

I u školskoj 2019./2020. godini roditelji i njihovi učenici neće imati odviše briga oko nabavke udžbenika i radnih bilježnica, barem ne u većini škola. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurat će eventualni dokup udžbenika učenicima, ukoliko vraćeni udžbenici od prošle školske godine nisu u prihvatljivom stanju ili ukoliko ih nema u dovoljnome broju. U prošloj školskoj godini to je za bračke škole učinio Osnivač, odnosno Splitsko-dalmatinska županija koja je bila osigurala udžbenike za sve učenike osnovnih škola.

Roditelji su tada prilikom preuzimanja udžbenika potpisali izjavu kojom su se obvezali vratiti udžbenike u dobrom stanju. Kako saznajemo, to je u većini slučajeva dobro funkcioniralo, pa su učenici knjige vratili u urednom stanju, a one će naravno poslužiti učenicima u novoj školskoj godini.

Osnovna škola Supetar

prema Godišnjem planu i programu rada, donesenom 4. listopada 2018. godine, Osnovnu školu u Supetru pohađala su 422 učenika, od toga 66 učenika u područnim školama u Sutivanu i Nerežišćima (foto: J. Bašić)

Prema dostupnim informacijama, lokalne zajednice na otoku i ove će se godine većinom uključiti u pomoć roditeljima tako što će za njihove učenike osigurati radne bilježnice. — Grad Supetar tako će, kao i općine Nerežišća i Sutivan osigurati nabavu drugih obrazovnih materijala, objavljeno je na mrežnim stranicama gradske Osnovne škole. Ta je škola donijela i odluku o korištenju udžbenika u prvom i petom razredu iz svih predmeta, iz biologije, kemije i fizike u sedmom razredu te Odluku o korištenju drugih obrazovnih materijala za sljedeću školsku godinu.

Osnovna škola Milna obavijestila je roditelje preko službenih stranica da ne kupuju udžbenike i ostale dodatne obrazovne materijale. — Potrebne obvezne udžbenike osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a dodatne obrazovne materijale Općina Milna. Ostale materijale (bilježnice, likovne mape, pribor) kupuju roditelji, stoji u obavijesti milnarske škole, objavljenoj 11. srpnja.

Osnovna škola u Milni ove je godine proslavila 170. obljetnicu postojanja, i to bogatim programom. Prva službena školska godina bila je 1948./1949., a školu danas prema Školskom planu i programu pohađa 53 učenika (foto: J. Bašić)

Osnovna škola u Milni ove je godine proslavila 170. obljetnicu postojanja, i to bogatim programom. Prva službena školska godina bila je 1948./1949., a školu danas prema Školskom planu i programu u 2018./2019. godini pohađala su 53 učenika (foto: J. Bašić)

I za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima radne bilježnice financirat će lokalna zajednica, odnosna tamošnja Općina. — I ove godine Općina Postira će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica za učenike svih razreda Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ Postira, a koji imaju prebivalište na području Općine Postira, potvrdio je mladi postirski načelnik Siniša Marović u objavi na društvenoj mreži.

Isto je učinio i načelnik Pučišća Marino Kaštelan, objavivši: — Za svih 173 polaznika Osnovne škole Pučišća bit će osigurani besplatni udžbenici i radne bilježnice za školsku godinu 2019/20120. Udžbenici će učenike dočekati na školskim klupama, a roditelji/skrbnici će pri preuzimanju potpisati izjavu kojom se obvezuju te udžbenike po završetku školske godine vratiti u školu. Općina Pučišća će kao i prošle godine nabaviti sve potrebne radne bilježnice i materijale prema popisu koji dostavlja Osnovna škola (uključujući i materijale za izborne predmete).

I u Selcima Općina će osnovcima, kao i učenicima u područnoj školi u Sumartinu, osigurati nabavu kompleta radnih bilježnica i likovnih mapa. Općina će, najavljuju, osigurati i udžbenike za izborne predmete (vjeronauk i talijanski jezik), ukoliko to ne učini nadležno Ministarstvo.

U Bolu će pak obvezne obrazovne materijale, a to znači udžbenike, osigurati Ministarstvo, dok će druge obrazovne materijale za učenike osnovne škole roditelji trebati nabaviti samostalno, objavljeno je danas, 19. srpnja, na mrežnim stranicama te škole.

izvor: Facebook Marino Kaštelan

izvor: Facebook Marino Kaštelan

Podjelite:

You may also like...