PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ministarstvo poslalo uputu školama da do daljnjega odgode putovanja u inozemstvo zbog koronavirusa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovih dana poslalo je uputu svim školama o odgodi putovanja u inozemstvo zbog koronavirusa. Osim na mrežnim stranicama Ministarstva, ta je uputa objavljena i na facebook stranici ministrice Blaženke Divjak.

Sigurnost mora biti na prvom mjestu
— Sigurnost učenika i odgojno obrazovnih radnika mora biti na prvom mjestu, zato smo u suradnji sa Stožerom civilne zaštite upravo poslali uputu školama o odgađanju svih putovanja izvan Republike Hrvatske barem u idućih mjesec dana, objavila je ministrica Divjak.

Uputa se odnosi na putovanja izvan Hrvatske
U uputi školama naznačeno je kako se sve školske aktivnosti i nastava provode u skladu sa školskim kurikulumima, dok je uputa isključivo vezana za putovanja planirana izvan Republike Hrvatske u sljedećih mjesec dana.

— Ministarstvo znanosti i obrazovanja na vrijeme će vas obavještavati o eventualnim novim preporukama, stoji u dopisu koji je Ministarstvo poslalo školama.

U Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba od koronavirusa
Treba podsjetiti da je u Hrvatskoj trenutno potvrđeno 12 oboljelih osoba od koronavirusa. Iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu izvijestili su da posljednja obljela osoba, kao i ostali pacijenti u Hrvatskoj, za sada imaju blaži oblik bolesti. Petero oboljelih nalazi se u Rijeci, troje u Zagrebu, a četvero zaraženih je u Varaždinu. U Hrvatskoj je u petak, 6. ožujka, proglašena mjera opasnosti od epidemije. prema riječima ministra zdravstva Vilima Beroša, ta će mjera omogućiti mobiliziranje svih resursa u zdravstvu kako bi se suzbila epidemija zaraze koronavirusom.

U Italiji umrle 233 osobe zaražene koronavirusom
Do sada je u svijetu koronavirusom zaraženo ukupno nešto više od 106 tisuća osoba, a samo u Kini do sada je zabilježeno 80.695 zaraženih osoba. Danas, 8. ožujka, do 10.40 sati evidentirano je 106.467 zaraženih osoba, izliječeno je više od 60.000 osoba, dok je od posljedica infekcije umrlo 3.600 osoba. Prema posljednjim podacima, stanje je posebno teško u Europi i SAD-u. U susjednoj Italiji, do sada je od posljedice zaraze koronavirusom umrlo 233 osobe, pa je Italija prema broju smrtnosti od toga virusa druga zemlja, odmah poslije Kine.

Italija odmah poslije Kine prema broju smrtnosti
U Italiji je zaraženo gotovo 6.000 osoba. Kako javljaju mediji, četvrtina stanovnika Italije nalazi se u karanteni. Posebno je pogođena sjeverna Italija. Talijanska vlada je, prema pisanjima medija, poduzela drastične mjere kako bi se zaustavilo širenje novoga smrtonosnoga virusa, a one uključuju zatvaranje Lombardije i 14 provincija. Osim Italije, slučajevi zaraza evidentirani su i u Sloveniji gdje je za sada 16 oboljelih.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno 12 oboljelih osoba od koronavirusa. Iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu izvijestili su da posljednja oboljela osoba, kao i ostali pacijenti u Hrvatskoj, za sada imaju blaži oblik bolesti (izvor: zdravstvo.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...