Mladi iz selačke škole epidemiji unatoč svojim fotografijama odlučili ponuditi mir i staloženost. Prof. Ivelić Samardžić: Izložba je kruna jednogodišnjega rada

Protekle srijede učenici Osnovne škole Selca predstavili su se javnosti izložbom fotografija različitih motiva koje su nastale kao rezultat rada foto-grupe u toj bračkoj školi. Izložba je upriličena u Galeriji u Selcima.

Unatoč epidemiji koronavirusa i prilagođenim uvjetima u kojima su škole radile i još uvijek rade, Osnovna škola Selca nije posustala, a foto-grupa u toj školi održavala se kao izvannastavna aktivnost, iznijedrivši kvalitetne radove učenika.

Prof. Ivelić Samardžić: Učenice su dale sve od sebe
Profesorica likovne kulture voditeljica foto-grupe Marina Ivelić Samardžić za naš portal izrazila je zadovoljstvo uspjehom učenika polaznika foto-grupe, dodavši kako se ona odvijala u zahtjevnim uvjetima koje je nametnula epidemija. — Foto-grupa održavala se kao izvannastavna školska aktivnost tijekom prošle školske godine pod nešto zahtjevnijim i nezahvalnijim uvjetima rada s obzirom da nam je bila dopuštena samo online nastava. Unatoč tome, učenice su dale sve od sebe da bi naučile i istražile što više o fotografiji, a sve to zajedno sada pokazuju na izložbi koja je kruna njihovoga jednogodišnjega rada, rekla je za BRAČ danas prof. Ivelić Samardžić.

Fotografije na potpuno drugačiji način
Svojim fotografijama predstavile su se četiri učenice selačke Osnovne škole: Marijana Bezmalinović, Dora Carević, Sara Bezmalinović i Sara Kirigin. Prof. Ivelić Samardžić naglasila je da su se učenice predstavile s nizom fotografija različitih motiva, i to – kako je rekla – na potpuno drugačiji način. — U opusu Marijane Bezmalinović zamjećujemo dominaciju cvjetnoga motiva koji je predstavljen na romantičan, nježan način. Dora Carević u svojim fotografijama gledatelja uvlači u mir i staloženost prirodnih oblika – neba, mora, kopna. Sara Bezmalinović nas vodi u šetnju svojim susjedstvom, kalama, mirinama, životinjama na koje nailazi, a Sara Kirigin smješta svoje motive u zanimljive kompozicije dajući im osobni pečat u kojemu je estetska kvaliteta visoko postavljena, poručila je voditeljica foto-grupe.

fotografija jedne od učenica, polaznice foto-grupe u Osnovnoj školi u Selcima

Podjelite:

You may also like...