PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Bola potpisao odluku o stipendijama

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) donio je odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku 2019/2020. godinu, a koji su se javili na natječaj za stipendiranje, objavljen još 25. veljače. Komisija za dodjelu stipendija đacima i studentima razmotrila je pristigle prijave, a zatim je lista s kandidata koji ispunjavaju uvjete dana na potpis bolskom načelniku koji je o stipendijama odlučio 29. lipnja.

Stipendija od 4.000 kuna najboljim studentima
Novčanu pomoć u iznosu od 4.000 kuna godišnje za redovne studente s područja Općine Bol koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili sa prosjekom ocjena od 4,50 do 5,00 dobilo je 12 studenata. Znatno više, njih 22, dobilo je novčanu pomoć u iznosu od 3.000 kuna jer su prethodnu školsku i akademsku godinu završili s prosjekom ocjena od 3,50 do 4,49.

Troje stipendista školuju se izvan Bola
Novčanu pomoć u iznosu od 2.000 kuna dobilo je 11 studenata koji su prethodnu školsku i akademsku godinu završili s prosjekom ocjena do 3,49. Dobitnici općinske stipendije, i to od 1.000 kuna, su i oni učenici, njih troje, koji su s područja Općine Bol, a školuju se izvan općine u školskim programima kojih nema na području Bola. Zanimljiv je i podatak prema kojemu je u školskoj i akademskoj 2018/2019. godini tek 4 redovitih studenata primilo najveći iznos stipendije od 4.000 kuna godišnje, dok je 29 studenata ostvarilo pravo na stipendiju od 3.000 kuna.

Ponavljači nisu ostvarili pravo na stipendiju
Pravo na stipendiju nisu ostvarili učenici koji ponavljaju školsku godinu do kraja školovanja u srednjoj školi te oni studenti koji ponavljaju akademsku godinu do kraja studiranja na istomu fakultetu, kao i apsolventi.

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) donio je odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku 2019/2020. godinu, a koji su se javili na natječaj za stipendiranje, objavljen još 25. veljače (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...