Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Osmaši nagrađeni i pohvaljeni u gradskoj vijećnici na kraju škole za odličan uspjeh svih osam razreda

Na kraju nastavne godine, a prije odlaska na zasluženi odmor, najizvrsniji učenici osmoga razreda Osnovne škole Supetar, njih sedmero, primili su danas, 9. srpnja, novčanu nagradu i pohvalnicu za odličan uspjeh kroz svih osam razreda osnovnoškolskoga obrazovanja, a učenicima je uručen i bilten grada Supetra. S učenicima i njihovim roditeljima na dodjeli pohvalnice i novčanoga dara sudjelovala je ravnateljica tamošnje škole Dubravka Menjak.

S odličnim uspjehom svih osam razreda
Učenike, njihove roditelje i ravnateljicu Škole u gradskoj vijećnici pozdravila je gradonačelnica Ivana Marković, čestitavši im na uspjehu koji ih je pratio svih osam godina njihova školovanja. Gradonačelnica je izrazila radost zbog njihova izvrsnoga uspjeha kroz osmogodišnje školovanje te istaknula zadovoljstvo što i grad Supetar može takvim učenicima uručiti nagrade na kraju njihove osnovne škole. Pojasnila je kako grad Supetar kroz programe sudjeluje u brizi za učenike osnovne i srednje škole.

Ivana Marković: Nadamo se da ćemo i sljedeće godine osigurati knjige i radne bilježnice
— Nadamo se ćemo i u sljedećem razdoblju moći nastaviti pomagati učenike osnovne i srednje škole. Do sada smo imali besplatne knjige i radne bilježnice te pisanke. Kako je situacija s obzirom na koronavirus prilično teška te se odrazila i na Proračun grada Supetra, nadamo se da ćemo i sljedeće školske godine moći osigurati knjige i radne bilježnice, a vidjet ćemo što će biti s pisankama, istaknula je Marković u obraćanju učenicima i njihovim roditeljima. Gradonačelnica je naglasila kako joj je, kad je preuzimala dužnost 2013. godine, jedan od ciljeva bio osigurati svoj djeci u osnovnoj školi besplatne knjige i radne bilježnice. — Novčani dar grada Supetra je tek simboličan iznos. Mislim da je grad Supetar jedan od rijetkih gradova koji kroz novčani dar daje priznanje učenicima koji su s odličnim uspjehom završili svih osam razreda, istaknula je Marković.

Intenzivno se radi na projektu nove školske zgrade
Osvrnuvši se projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole, koja bi se trebala graditi na mjestu sadašnje poslovne zgrade bračkoga Vodovoda, podsjetila je da se na tom projektu intenzivno radi već dvije godine. — Grad je uspio otkupiti dio zemljišta, iako to nije obveza Grada. Ove godine smo potpisali ugovor za izradu idejnoga rješenja, odabrano je najpovoljnije rješenje temeljem natječaja. Čekamo suglasnost županije na projekt te dobivanje lokacijske dozvole, istaknula je, između ostaloga, gradonačelnica Marković, napomenuvši kako Grad nije u mogućnosti financirati otkup ostatka zemljišta te pri tom izrazila nadu kako će se u rješavanje otkupa zemljišta uključiti Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač Škole.

Dubravka Menjak: Samo odgovornim i poštenim radom možete ići naprijed
Ravnateljica prof. Menjak u kratkom je govoru zahvalila gradu Supetru, dodavši kako je Grad Osnovnoj školi “podrška u svemu”. — Dragi učenici, ova nagrada grada Supetra više je od same nagrade. Ona je pokazatelj da ste na pravom putu. Ona je pokazatelj da samo odgovornim i poštenim radom možete ići naprijed. Nadam se da ćete ime Osnovne škole Supetar s ponosom nositi i dalje, poručila je Menjak. Od ravnateljice Škole doznali smo da je ove školske godine gradska Osnovna škola imala dva odjeljenja osmoga razreda, dok će, kako nam je pojasnila Menjak, sljedeće školske godine imati tri. — Odličan uspjeh u našoj školi nije nešto što se dogodi. To je istinski realan uspjeh i velika je stvar imati odličan uspjeh kroz cijelu osnovnu školu, poručila je ravnateljica supetarske osmoljetke.

— Nadamo se ćemo i u sljedećem razdoblju moći nastaviti pomagati učenike osnovne i srednje škole. Kako je situacija s obzirom na koronavirus prilično teška te se odrazila i na Proračun grada Supetra, nadamo se da ćemo i sljedeće školske godine moći osigurati knjige i radne bilježnice, istaknula je gradonačelnica Ivana Marković u obraćanju učenicima i njihovim roditeljima danas, 9. srpnja, na dodjeli novčanoga dara i pohvalnice učenicima osmih razreda Osnovne škole Supetar koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...