Nastavlja se štrajk u školama, za danas najavljen i nastavak pregovora između Vlade i školskih sindikata

Danas, 2. prosinca, nastavljen je štrajk u osnovnim i srednjim školama. Ni jučer, 1. prosinca, Vlada i sindikati nisu se uspjeli dogovoriti na sastanku koji je trajao više od šest sati. U novoj rundi dogovora Vladu je zastupao premijer Andrej Plenković, a školske sindikate Branimir Mihalinec, Sanja Šprem i Željko Stipić, čelnici triju obrazovnih sindikata.

Trebamo još malo vremena za razgovor
Kako javljaju mediji, nastavak razgovora najavljen je za danas u 14.30 sati, kada se očekuje i konačni dogovor Vlade i školskih sindikata. Po završetku sinoćnjih dogovora, predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izvijestio je kratko medije da se štrajk nastavlja i danas. — Zaključili smo da trebamo još malo vremena za razgovor. Sutra ćemo nastaviti pregovore, sutra očekujemo završetak, rekao je Mihalinec, dodavši kako je dogovor obiju strana da se ne izlazi s detaljima pregovora.

U osnovnim školama 95,26 posto a u srednjim 88,93 posto odbilo je ponudu Vlade
Na održanom sindikalnom referendumu, 27. i 28. studenoga, na kojem su se zaposlenici u školama izjašnjavala o Vladinoj ponudi odbili su prijedlog Sporazuma Vlade i inzistiraju na nastavku štrajk do ispunjenja zahtjeva o povećanju koeficijenata za 6,11 posto. U osnovnim školama u Hrvatskoj 95,26 posto zaposlenih odbilo je ponudu Vlade, a u srednjim školama 88,93 posto.

U gotovo svim osnovnim školama na Braču 100 posto izašlih na referendum protiv Vladine ponude
I u školama na Braču zaposleni u obrazovanju u visokom postotku odbili su Vladinu ponudu o povećanju plaće preko dodataka kroz kolektivne ugovore. Prema podacima koje smo već objavili, u većini osnovnih škola 100 posto izašlih na referendum odbilo je prijedlog Sporazuma o dodatku na plaću za zaposlene u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te ustanovama u znanosti i visokom obrazovanju, a koji im je ponudila Vlada, a u srednjim školama nešto više od 90 posto zaposlenika. Ustrajni su u nastavku štrajka do ispunjenja sindikalnoga zahtjeva.

Kako javljaju mediji, nastavak razgovora između Vlade RH i školskih sindikata najavljen je za danas, 2. prosinca, u 14.30 sati, kada se očekuje i konačni dogovor. Po završetku sinoćnjih dogovora, predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izvijestio je kratko medije da se štrajk nastavlja i danas.

Podjelite:

You may also like...