Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi projekt Srednjoj školi u Bolu: od nove školske godine zajedno sa školama iz Italije i Španjolske aktivnije protiv vršnjačkoga nasilja

I dok smo se malo odmarali od tema iz školstva, o kojima ćemo ipak nešto intenzivnije kada krene nova školska godina, u naš je sandučić stigla nova obavijest. Pogađate. Riječ je o Srednjoj školi u Bolu iz koje nam je puštena obavijest da je ta bračka ustanova dobila novi projekt.

Koordinator projekta je škola iz Belgije
Bit će to, kako nas je obavijestila voditeljica projekata u toj školskoj ustanovi mlada profesorica geografije Petra Kokeza, četvrti Erasmus projekt pod nazivom “Be a buddy not a bully”. Koordinator navedenog projekta je škola iz Belgije, a u projektu će uz bolsku školu sudjelovati škole iz Italije i Španjolske.

Diljem Europe 40 % djece bilo je izloženo vršnjačkom nasilju
— Projekt je namijenjen spriječavanju bullyinga, odnosno zlostavljanja među vršnjacima, jer su mnoge škole diljem Europe te kod nas u Hrvatskoj izložene nekoj vrsti nasilja među mladima, pojasnima nam je prof. Kokeza. Napomenula je kako statistike govore da je čak 40 % djece diljem Europe bilo izloženo nekoj vrsti vršnjačkoga nasilja.
— Projektom želimo upozoriti na takve stvari te osvijestiti učeenicima potrebu empatije prema vršnjacima, poručila je mlada profesorica bolske Srednje škole, dodavši kako će u njemu sudjelovati učenici od 14. do 18. godine života.

Analize prije početka nove školske godine
Već smo pisali kako Srednja škola Bol “diše punim plućima” te ostvaruje brojne projekte, u koje su, valja istaknuti, uključeni upravo oni zbog kojih škole i postoje. Aktivni nastavnici, aktivni učenici i puno toga se može ostvariti, pisali smo tada, a najava novoga projekta u toj školi najava je aktivne i poduzetne nove školske godine koja počinje 2. rujna, a koju će ostvarivati nastavnici te škole. Do kraja ovoga mjeseca školama preostaje analiza uspjeha, rezultata rada i ostvarenosti onoga što je bilo zacrtano na početku školske godine koja je pri kraju.

Srednja škola u Bolu od nove školske godine uključena je u novi Erasmus projekt koji će ostvarivati kroz novu školsku godinu, a u veljači je planirano i projektno putovanje u Španjolsku (foto: J. Bašić)

Srednja škola u Bolu od nove školske godine uključena je u novi Erasmus projekt koji će ostvarivati kroz novu školsku godinu, a u veljači je planirano i projektno putovanje u Španjolsku (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...