Novi projekt Srednjoj školi u Bolu: od nove školske godine zajedno sa školama iz Italije i Španjolske aktivnije protiv vršnjačkoga nasilja

I dok smo se malo odmarali od tema iz školstva, o kojima ćemo ipak nešto intenzivnije kada krene nova školska godina, u naš je sandučić stigla nova obavijest. Pogađate. Riječ je o Srednjoj školi u Bolu iz koje nam je puštena obavijest da je ta bračka ustanova dobila novi projekt.

Koordinator projekta je škola iz Belgije

Bit će to, kako nas je obavijestila voditeljica projekata u toj školskoj ustanovi mlada profesorica geografije Petra Kokeza, četvrti Erasmus projekt pod nazivom Be a buddy not a bully. Koordinator navedenog projekta je škola iz Belgije, a u projektu će uz bolsku školu sudjelovati škole iz Italije i Španjolske.

Diljem Europe 40 % djece bilo je izloženo vršnjačkom nasilju

Projekt je namijenjen spriječavanju bullyinga, odnosno zlostavljanja među vršnjacima, jer su mnoge škole diljem Europe te kod nas u Hrvatskoj izložene nekoj vrsti nasilja među mladima, pojasnima nam je prof. Kokeza. Napomenula je kako statistike govore da je čak 40 % djece diljem Europe bilo izloženo nekoj vrsti vršnjačkoga nasilja.

Projektom želimo upozoriti na takve stvari te osvijestiti učeenicima potrebu empatije prema vršnjacima, poručila je mlada profesorica bolske Srednje škole, dodavši kako će u njemu sudjelovati učenici od 14. do 18. godine života.

Analize prije početka nove školske godine

Već smo pisali kako Srednja škola Bol diše punim plućima te ostvaruje brojne projekte, u koje su, valja istaknuti, uključeni upravo oni zbog kojih škole i postoje. Aktivni nastavnici, aktivni učenici i puno toga se može ostvariti, pisali smo tada, a najava novoga projekta u toj školi najava je aktivne i poduzetne nove školske godine koja počinje 2. rujna, a koju će ostvarivati nastavnici te škole. Do kraja ovoga mjeseca školama preostaje analiza uspjeha, rezultata rada i ostvarenosti onoga što je bilo zacrtano na početku školske godine koja je pri kraju. (Jadran Bašić)

Srednja škola u Bolu od nove školske godine uključena je u novi Erasmus projekt koji će ostvarivati kroz novu školsku godinu, a u veljači je planirano i projektno putovanje u Španjolsku (foto: J. Bašić)

Srednja škola u Bolu od nove školske godine uključena je u novi Erasmus projekt koji će ostvarivati kroz novu školsku godinu, a u veljači je planirano i projektno putovanje u Španjolsku (foto: J. Bašić)

You may also like...