Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Od ponedjeljka u školu će učenici od 1. do 4. razreda i maturanti; ostali će nastavu pohađati online

Ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs najavio je danas, 12. siječnja, na konferenciji za novinare kako će započeti drugo odgojno-obrazovno razdoblje u školama.

Prema riječima ministra obrazovanja, dio učenika će se vratiti u školske klupe, a dio će nastavu pratiti online.

Maturanti se vraćaju zbog bolje pripreme državne mature
— Na Nacionalnom stožeru iskomunicirali smo početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu, kao i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja, rekao je ministar Fuchs novinarima, dodavši kako će završni razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama.

Zbog opreza idemo s ovakvim pristupom
— Završni razredi srednjih škola ići će po pojačanim mjerama, moći će se osigurati distanca. Od prvoga do trećega ići će online. S time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih. Vjerujem da će svi uskoro biti u školama, zbog opreza idemo s ovakvim pristupom, poručio je ministar obrazovanja.

Djeca nisu superširitelji koronavirusa
Ministar Fuchs rekao je kako nije dobro da se govori da su djeca superširitelji koronavirusa. — Ne bi bilo dobro da se nastavi s komuniciranjem prema van, ma od koga to išlo, da su djeca nekakvi superširitelji. Ne treba dodatno gurati na njihova mala pleća nekakav možebitni osjećaj krivice da ako je netko obolio u obitelji da su oni krivi, pojasnio je.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...