Odabrani najbolji radovi učenika na literarnom natječaju “Nazor i mi”

Na literarnom natječaju “Nazor i mi” koji su Osnovna škola Vladimira Nazora iz Postira i Agencija za odgoj i obrazovanje raspisali za učenike osnovnih škola u Hrvatskoj, Povjerenstvo za odabir najuspješnijih literarnih radova proglasilo je pobjednike u trima kategorijama. Teme ovogodišnjega literarnoga natječaja su “Stiskam u svome zagrljaju more, more samo”, “Brecaju sva zvonca bijelih đurđica” i “Njih mrtvih ja sam živi spomenik”, a natječaj je bio otvoren do 30. travnja.

Prvo mjesto za pjesmu “Cimbali se druobne đurđice” pripalo je učenici 7. razreda iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskoga u Ivancu Emi Posavec Kovac, drugo mjesto učeniku 8. razreda Karlu Svubenu iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara za pjesmu “Sam sa sobom” i treće mjesto za pjesmu “Stiskam u svome zagrljaju more, more samo” Dinu Perusko, učeniku 7. razreda Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina.

Najuspješniji radovi bit će predstavljeni na ovogodišnjoj XXIV. Prosvjetno-kulturnoj manifestaciji “Nazorovi dani”, 25. svibnja u 17.00 sati.

detalj sa završnoga programa prošlogodišnje prosvjetno-kulturne manifestacije "Nazorovi dani" (foto: J. Bašić)

detalj sa završnoga programa prošlogodišnje prosvjetno-kulturne manifestacije “Nazorovi dani” na kojoj su uručena priznanja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...