Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Odgojiteljica dječjega vrtića zaražena koronavirusom; skupina predškolske djece ostavljena u samoizolaciju, preventivno u samoizolaciji i ravnateljica Caglević. Gradonačelnica Marković: “Uspjeli smo reagirati brzo i smireno”

Odgojiteljica Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru pozitivna je na koronavirus, a skupina djece koja su joj povjerena poslana su u samoizolaciju. Preventivno u samoizolaciju otišla je i ravnateljica predškolske ustanove Irena Caglević koja je bila u kratkomu kontaktu s pozitivnom zaposlenicom vrtića.

Oglasila se zbog toga s priopćenjem i gradonačelnica Ivana Marković. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pratimo upute Nacionalnoga stožera
— Epidemija Covid-19 dogodila se na globalnoj razini, tako da ni Dječji vrtić “Mrvica” nije ostao imun na virus. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, prilagođavamo svoj rad s djecom poštujući preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Pratimo upute Nacionalnoga stožera, mjere HZJZ-a te preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o postupanju za vrijeme epidemije Covid-19, kao i preporuke Stožera Civilne zaštite Grada Supetra.

Mjere provode djeca, roditelji i djelatnici vrtića
U prostorima dječjega vrtića obavezno je nošenje maske za lice za roditelje i djelatnike ustanove, dezinfekcija obuće na dezbarijerama prilikom ulaska u zgradu te dezinfekcija ruku. Roditelji djecu dovode u predsoblje skupina garderobe gdje dijete oblači papuče, pere lice i ruke te nakon toga ulazi u skupinu. Roditelj djetetu prije dolaska u vrtić mjeri temperaturu te o istom obavještava odgojiteljice. Svi djelatnici dječjega vrtića dužni su izmjeriti temperaturu prije dolaska na posao te u slučaju pojave bilo kakvoga simptoma vezanoga za Covid-19 ostaju kod kuće. Prostorije dječjega vrtića često se provjetravaju i dezinficiraju, a kad god to vremenske prilike dopuštaju djeca borave na svježemu zraku. Pazimo da se djelatnici i skupine međusobno ne miješaju.

Napravljen protokol o postupanju u slučaju proboja virusa
Zdravstvena voditeljica u suradnji s ravnateljicom Dječjega vrtića “Mrvica” Irenom Caglević napravila je protokol postupanja u slučaju proboja Covid-19 u Dječji vrtić “Mrvica”, cijeli protokol nalazi se na stranicama dječjega vrtića. Poštujući sve mjere koje su nam propisane, u situaciji koja nas je zadesila prije par dana uspjeli smo reagirati brzo i smireno.

Svi su roditelji kontaktirani, a djeca ostavljena u samoizolaciju
U petak ujutro 13. studenoga 2020. odgojiteljica je javila da se ne osjeća dobro te je ostala taj dan kući. Nakon kontaktiranja svoje liječnice upućena je na testiranje, u subotu nam je javljeno da je odgojiteljica pozitivna na Covid-19. Zdravstvena voditeljica odmah je po dobivenoj informaciji u suradnji s ravnateljicom kontaktirala dežurnoga epidemiologa te postupajući po dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja koji upućuje odgojno obrazovne ustanove na pomoć epidemiolozima napravljen je popis kontakta odgojiteljice s datumima kada je kontakt uspostavljen i brojevima telefona. Sve je roditelje ravnateljica odmah kontaktirala i djeca su ostavljena u samoizolaciju. Radi se o produljenom radu vrtića i popodnevnoj skupini koju pohađaju djeca na programu predškole.

Kontaktirani su svi kontakti
Skupina u kojoj su boravili bit će zatvorena kako bi se provela kompletna dezinfekcija i provjetravanje prostora. Ravnateljica je bila u kratkomu kontaktu s odgojiteljicom i cijelo je vrijeme nosila masku, ali zbog prevencije i zaštite djece i djelatnika ustanove ostat će također u samoizolaciji. Brzom intervencijom zdravstvene voditeljice svi su kontakti na vrijeme kontaktirati te je o svemu obaviješten dežurni epidemiolog.

Zahvala upućena dr. Nađanu Šeriću
Ovim putem Dječji vrtić “Mrvica” zahvaljuje Dr. Šeriću na savjetima i pomoći pri zadovoljavanju mjera i reagiranju u ovoj situaciji. DV “Mrvica” pridržava se svih propisanih mjera, u kontaktu je s mjerodavnim službama i ovim putem poručujemo da nema mjesta panici, stoji u priopćenju objavljenom na službenoj Facebook stranici gradonačelnice Marković.

– Ravnateljica Irena Caglević bila je u kratkomu kontaktu s odgojiteljicom i cijelo je vrijeme nosila masku, ali zbog prevencije i zaštite djece i djelatnika ustanove ostat će također u samoizolaciji. Brzom intervencijom zdravstvene voditeljice svi su kontakti na vrijeme kontaktirati te je o svemu obaviješten dežurni epidemiolog, stoji u priopćenju koje je u ponedjeljak, 16. studenoga, objavila gradonačelnica Ivana Marković na službenoj Facebook stranici (ravnateljica Irena Caglević / foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...