PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Održan veliki prosvjed učitelja na Trgu bana Jelačića, sudjelovali i učitelji s Brača. “Iza nas stoje učitelji, naši članovi. Danas možemo reći da iza nas stoji Hrvatska”, poručio sa središnjega zagrebačkoga trga predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec

Veliki prosvjed učitelja u organizaciji školskih sindikata održan je danas, 25. studenoga, pod geslom “Hrvatska mora bolje” na središnjemu Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a okupio je oko 20.000 sudionika. Među prosvjednicima su i učitelji s Brača koji su se zajedno s učiteljima iz Splitsko-dalmatinske županije jutros rano uputili prema Zagrebu kako bi sudjelovali u velikom prosvjedu koji se održava u sklopu štrajka u školama koji je počeo još 10. listopada.
Sindikalna povjerenica iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima učiteljica Ana Lovrić ponosna je zbog sudjelovanja na današnjem velikom prosvjedu. Potvrdila je za portal da je s Brača na prosvjedu učitelja sudjelovalo ukupno 35 osoba, koje su putovale u Zagreb s 4 kombija, a neki su se uputili i autobusom. — Nema mjesta na otoku iz kojega nije bio barem netko od predstavnika na današnjem prosvjedu, rekla je učiteljica Lovrić, koja je na put prema metropoli povela nekoliko učitelja iz škole u kojoj je sindikalni povjerenik.

Učitelji traže povećanje koeficijenata za 6,11 posto
Osim učitelja i brojnih građana, današnji prosvjed u Zagrebu podržali su i ostali hrvatski sindikati, a među prosvjednicima bio je i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Štrajk u školama započeo je prvo po cirkularnom modelu, dok se od 19. studenoga on održava frontalno u svim školama u Hrvatskoj, kojim učitelji i nastavnici traže povećanje koeficijenata za sve zaposlenike u sustavu za 6,11 posto, a kako bi se izjednačeli s ostalim javnim službama.

pod geslom “Hrvatska mora bolje” danas, 25. studenoga, održan je veliki prosvjed učitelja na središnjem zagrebačkom trgu na koji se okupilo oko 20.000 učitelja predvođenih predsjednicima školskih sindikata

Štrajk je svjetlo na kraju tunela, nada našim građanima, poručila Sanja Šprem
— Demotivirano obrazovanje je nepokrenuta Hrvatska. Štrajk koji smo pokrenuli je po trajanju, intenzitetu i jedinstvu nadmašio sve dosadašnje. Ovaj štrajk je svjetlo na kraju tunela, nada našim građanima. Dosta marginaliziranju obrazovanja, poručila je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, u obraćanju prosvjednicima s pozornice s glavnoga zagrebačkog trga, a brojni prosvjednici skandirali su “Dosta, dosta!”. Jedan od govornika bio je i vjeroučitelj Marin Miletić koji je poručio: — Dosta je više tih političara. Premijer je rekao da je doveo Ligu prvaka. Mi smo Liga prvaka! Učitelji su Liga prvaka.

Skandiralo se “Nema predaje, nema predaje!”
Govore su, uz ostale, održali i Saša Ceci, fizičar s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, kao i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić koji je rekao da je bolja Hrvatska okupljena danas na Trgu. Učitelj Luka Žužul u obraćanju prosvjednicima poručio je “Možete nam uzeti plaću, ali ne i naše dostojanstvo”, dodavši u govoru kako jedino zbog učenika provodi u školi stotine reformi te je zatim poveo skandiranje “Nema predaje, nema predaje!”.

pogled na sudionike velikoga prosvjeda učitelja danas, 25. studenoga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji su pod geslom “Hrvatska mora bolje” organizirali školski sindikati

Nismo političari, rekao Branimir Mihalinec
— Nikada više u ovoj zemlji ne smije biti učitelja koji će pognuti glavu pred drugima koji ga sramote, rekao je Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. U svome govoru istaknuo je sljedeće: — Mi smo oni koji kreiraju budućnost Hrvatske. Nismo političari, oni su kočničari. Naglasio je kako iza prosvjeda ne stoji nikakva politika.
Prosvjednici su bili oboružani bubnjevima, trubama i zviždaljkama, s brojnim transparentima. Među ostalima, mogle su se vidjeti poruke “Vi nama prihode, mi vama ishode”, “Kad ti Vlada pokaže jezik, ti joj pokaži zube”, “Vlada nedovoljan (1), učitelji odličan (5)”, “Sveta Kata štrajk na vrata”.

Naši su zahtjevi opravdani, poručila glavna tajnica SHU
Najavljujući današnji prosvjed glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan rekla je da prosvjed i štrajk nemaju nikakve veze s politikom. — Naši su zahtjevi opravdani, a sve drugo su igre s kojima nemamo veze. Naš je zahtjev rast koeficijenata u obrazovanju od 6,11 posto, a koliko će Vlada to ozbiljno shvatiti, vidjet ćemo kad ponudi rješenje. U suprotnom, ne vidimo kraj štrajku, rekla je Tuškan, a prenio je Jutarnji list. Nastavak pregovora između Vlade i školskih sindikata najavljen je za danas u 16.00 sati.

u velikom prosvjedu učitelja, održanom pod geslom “Hrvatska mora bolje” danas, 25. studenoga, na središnjem Trgu bana Jelačića u Zagrebu, sudjelovali su i učitelji s Brača predvođeni svojim sindikalnim povjerenicima

Podjelite:

You may also like...