Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Općina Selca stipendirat će učenike i studente u školskoj i akademskoj 2019./2020. godini; doznajte koliko iznosi mjesečno studentska, a koliko učenička stipendija

Povjerenstvo za dodjelu stipendija općine Selca objavilo je natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima i studentima s područja Općine za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Studentska stipendija iznosi 800,00 kuna, a učenička 500,00 kuna mjesečno
Natječaj je raspisan sukladno Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata na području općine Selca i zaključkom načelnika Ivana Marijančevića, a prijave na natječaj otvorene su do 10. ožujka. Studentima će biti isplaćene stipendije u mjesečnom iznosu od 800,00 kuna, a učenicima od 500,00 kuna mjesečno. Prema tekstu natječaja, po 2 stupendije bit će dodijeljene za darovite učenike 1. razreda srednje škole, zatim za darovite studente 1. godine studija, za darovite učenike od 2. razreda srednje škole i po 2 stipendije za darovite studente od 2. godine studija.

Općina nije zaboravila učenike i studente slabijega imovinskoga stanja
U natječaju su naznačeni i učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja te će i njima, od 2. zrareda srednje škole, biti dodijeljene 2 stipendije. Zanimljivo je i kako će Općina stipendirati četvero učenika, od 1. do 4. razreda, Klesarske škole u Pučišćima. Natječajem su najavljene i 2 stipendije za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, i to od 2. godine studija. Općina nije zaboravila ni učenike slabijega socijalnog stanja, i to od 2. razreda srednje škole, kojima će biti namijenjene 2 stipendije. Isto će biti usmjereno i prema studentima od 2. godine studija, a koji su slabijega imovinskog stanja.

Zahtjev treba predati na propisanom obrascu
Prema sadržaju objavljenoga natječaja, pravo na stipendiju ostvarit će učenici i studenti koji ispunjavaju uvjete definirane u natječaju, a svi zainteresirani zahtjev za dodjelu stipendije trebaju podnijeti na propisanom obrascu koji mogu zatražiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili ga preuzeti na mrežnim stranicama općine Selca. — Prijedlog liste prioriteta Povjerenstvo za stipendije objavit će na oglasnoj ploči općine Selca i na internetskim stranicama u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje prijave, stoji u natječaju s napomenom kako će se prava i obveze korisnika stipendije utvrditi ugovorom koji će se s kandidatima potpisati retroaktivno, i to s učenicima za razdoblje od 1. rujna 2019. do 30. lipnja 2020. godine, a sa studentima od 1. listopada 2019. godine do 30. rujna 2020. godine.

Natječaj za stipendiranje učenika i studenata s područja općine Selca u školskoj i alademskoj 2019./2020. godini otvoren je do 10. ožujka, a prijedlog liste Povjerenstvo će objaviti u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na natječaj (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...