Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Otvoren literarni natječaj uoči manifestacije Nazorovi dani

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Postira i Agencija za odgoj i obrazovanje objavili su uoči prosvjetno-kulturne manifestacije “Nazorovi dani 2019.” literarni natječaj pod nazivom “Nazor i mi”. To je 13. natječaj u nizu na koji su i ove godine pozvani učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a otvoren je do 30. travnja. Teme ovogodišnjega literarnog natječaja su Stiskam u svome zagrljaju more, more samo, Brecaju sva zvonca bijelih đurđica i Njih mrtvih ja sam živi spomenik.

Organizatori u natječaju ističu da je Vladimir Nazor jedan od najzaslužnijih hrvatskih pjesnika koji se, kako je naznačeno, “cijeloga života posebno zalagao za hrvatski jezik, a što je vidljivo iz njegova pjesničkoga opusa koji nam je ostavio u nasljedstvo”. Iz toga razloga, susret mladih literata bit će održan u njegovim rodnim Postirima. Učenici svoje literarna stvaralaštva trebaju do trajanja natječaja poslati na elektroničku adresu natjecaj.nazor.postira@gmail.com s naznakom “Za literarni natječaj ‘Nazor i mi 2019′”.

Organizatori napominju da svaka škola može dostaviti po jedan literarni rad učenika, a obujam učeničkoga rada ograničen je na 3000 znakova. Dodaju i kako literarni rad osim hrvatskoga standardnoga jezika može biti pisan hrvatskim dijalektima. Povjerenstvo za odabir najuspješnijih literarnih radova proglasit će pobjednike u trima kategorijama. Najuspješniji radovi bit će predstavljeni na ovogodišnjoj XXIV. Prosvjetno-kulturnoj manifestaciji “Nazorovi dani”, 25. svibnja.

Nazorovi dani

Prosvjetno-kulturna manifestacija Nazorovi dani

Podjelite:

You may also like...