PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Otvoren natječaj za stipendiranje učenika i studenata s područja općine Bol. Donosimo koliko iznose novčane pomoći za mlade koji se školuju i studiraju

Općina Bol objavila je natječaj za stipendiranje učenika i studenata u 2020. godini. Natječaj je objavljen 25. veljače, a potpisao ga je pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Stipe Karmelić.

Učenicima stipendije 1.000,00 kuna, a studentima od 2.000,00 do 4.000,00 kuna
Novčanu pomoć primit će svi srednjoškolci s područja Općine koji se školuju izvan Općine u školskim programima kojih nema u Bolu. Njima će Općina isplatiti novčanu pomoć od 1.000,00 kuna godišnje. Redoviti studenti s područja Općine koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s prosjekom ocjena do 3,49 dobit će stipendiju u iznosu od 2.000,00 kuna godišnje. Studentima s uspjehom od 3,50 d0 4,49 pripast će 3.000,00 kuna godišnje, a onima s uspjehom od 4,50 do 5,00 stipendija od 4.000,00 kuna.

“Ponavljači” nemaju pravo na stipendiju
Prema natječaju, za dodjelu novčane pomoći mogu se natjecati oni učenici i studenti koji su hrvatski državljani, nisu stariji od 27 godina, imaju prebivalište na području općine Bol, i to najmanje posljednje 3 godina bez prekida te su redoviti učenici srednje škole koji se školuju izvan Općine Bol, u školskim programima kojih nema na području općine Bol. Pravo na stipendiju neće moći ostvariti učenici koji ponavljaju školsku godinu do kraja školovanja u srednjoj školi, zatim studenti koji ponavljaju akademsku godinu do kraja studiranja na istomu fakultetu i apsolventi.

Natječaj otvoren do 27. ožujka
Treba napomenuti da učenici i studenti koji su korisnici stipendije ili kredita po drugoj osnovi, mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć općine Bol. Natječajem je određeno i da je rok za podnošenje prijava do petka, 27. ožujka, a traženu dokumentaciju na natječaj treba dostaviti na adresu općine Bol s naznakom “zamolba za dodjelu novčane pomoći”. Komisija za dodjelu stipendija đacima i studentima razmotrit će pristigle prijave, a zatim će listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za stipendiju dati na potpis načelniku Općine Tihomiru Marinkoviću (SDP).

Četvero studenata u prošloj akademskoj godini primilo stipendije od 4.000,00 kuna
Za školsku i akademsku 2018./2019. godinu načelnik Marinković potpisao je prošle godine, i to 16. travnja, odluku o dodjeli stipendija, prema kojoj je četvero redovitih studenata primilo najveći iznos stipendije od 4.000,00 kuna, dok je dvadesetidevetero studenata ostvartio pravo na stipendiju od 3.000,00 kuna. Jedanaestero studenata primilo je novčanu pomoć od 2.000,00 kuna, dok su svega tri učenice dobile stipendiju od 1.000,00 kuna, a nalaze se na školovanju izvan Bola.

Natječaj za novčanu pomoć učenicima i studentima s područja općine Bol otvoren je do 27. ožujka, a zatim će Komisija za dodjelu stipendija đacima i studentima razmotriti pristigle prijave i listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za stipendiju dati na potpis načelniku Tihomiru Marinkoviću (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...