Počelo drugo polugodište; donosimo koji se razredi vraćaju u školske klupe ujutro, a koji popodne

Danas, 10. siječnja, počinje drugo odgojno-obrazovno razdoblje, a učenici se nakon tri tjedna zimskoga ormora vraćaju u školske klupe. Iako je epidemiološka situacija vrlo nepovoljna, pa i na otoku Braču, odluka je da će učenici nastavu pratiti u školskim klupama prema modelu A, a ne na daljinu kako je bilo u prvome polugodištu. Odluka je na lokalnim i regionalnim stožerima civilne zaštite o eventualnom prelasku na online nastavu ukoliko se pogorša epidemiološko stanje u školama.

Novost je da će učenici predmetne nastave, odnosno od 5. do 8. razreda, trebati nositi maske i za vrijeme nastave. Informaciju je u četvrtak, 6. siječnja, medijima potvrdio ministar znanosti i obrazovanja dr. Radovan Fuchs. Osim nošenja zaštitnih maski škole će trebati poštivati i ostale epidemiološke mjere i preporuke koje su vrijedile i u prvomu polugodištu.

U Supetru nastavu počeli učenici razredne nastave
U Osnovnoj školi Supetar prvi nastavni dan u drugome polugodištu počeli su učenici razredne nastave, od 1. do 4. razreda, koji će nastavu pratiti u jutarnjoj smjeni, dok će učenici viših razreda drugo polugodište početi u popodnevnoj smjeni. Gradska škola najavila je da će nastava u Područnoj školi Nerežišća početi u jutarnjoj smjeni. U Područnoj školi Sutivan učenici 2. i 4. razreda počeli su drugo polugodište, dok će učenici 1. i 3. razreda u školske klupe u popodnevnim satima.

U Postirima učenici od 5. do 8. razreda u prijepodnevnoj smjeni
Osnovna škola Milna još 23. prosinca prošle godine, posljednjega dana nastave u prvom polugodištu, najavila je da se povratak u školske klupe očekuje u ponedjeljak, 10. siječnja. Osnovna škola Vladimira Nazora Postira objavila je na službenoj internetskoj stranici da će za učenike od 5. do 8. razreda nastava početi u jutarnjoj smjeni od 8.15 sati, dok će učenici od 1. do 4. razreda nastavu početi u 14.00 sati. — Prilikom ulaska i boravka u školi, vrijede iste epidemiološke mjere kao u prvomu obrazovnomu razdoblju, naglasili su iz te bračke škole.

Ivica Škrpaca: Veselimo se povratku u školske klupe
Osnovna škola u Pučišćima nije objavila nikakvu posebnu vijest o početku drugoga polugodišta. Još 23. prosinca iz škole su objavili vijest sljedećega sadržaja: — Zimski praznici traju do 7. siječnja (petak), odnosno  u školskim klupama vidimo se ponovno u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine. U Osnovnoj školi Selca najavljen je današnji početak drugoga polugodišta. — Dragi učenici i roditelji! Početak drugoga obrazovnoga razdoblja je u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine. Nastava će se održavati u školi u uobičajenom vremenu i uz pridržavanje epidemioloških mjera, kao i do sada. Veselimo se povratku u školske klupe! Svim učenicima želimo uspješan početak drugoga obrazovnoga razdoblja, poručio je ravnatelj selačke osmoljetke Ivica Škrpaca.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike 21. veljače
Drugo polugodište traje od 10. siječnja do 21. lipnja ove godine, a za učenike završnih razreda srednje škole do 25. svibnja. Prema kalendaru rada za školsku 2021./2022. godinu, drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje u ponedjeljak, 21. veljače, i završava u petak, 25. veljače, s tim da nastava počinje u ponedjeljak, 28. veljače. Učenici će imati i proljetni odmor koji će početi 14. travnja.

izvor: index.hr

Podjelite:

You may also like...