PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Počeo veliki prosvjed učitelja na središnjemu Trgu bana Jelačića

Počelo je okupljanje učitelja i nastavnika, predvođenih sindikalnim čelnicima, a u povodu najavljenoga velikoga prosvjeda učitelja koji će se održati danas, 25. studenoga, u 12.05 sati na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Prosvjed se održava u sklopu štrajka u hrvatskim školama koji je započeo još 10. listopada, a u kojem sudjeluju brojni zaposlenici osnovnih i srednjih škola.

Očekuje se dolazak do 20.000 učitelja i nastavnika
Bit će to veliki prosvjed učitelja kojim traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. Vođe školskih sindikata očekuju danas dolazak i do 20.000 učitelja i nastavnika, a štrajk će, prema najavama, podržati i ostali sindikati.

Krenula povorka prosvjednika prema središnjem Trgu bana Jelačića
Okupljanje je počelo na Trgu Republike Hrvatske, odakle su sudionici prosvjeda u 11.00 sati krenuli prema Trgu bana Jelačića na veliki prosvjed. — Prosvjed i štrajk nemaju nikakve veze s politikom. Naši su zahtjevi opravdani, a sve drugo su igre s kojima nemamo veze. Naš je zahtjev rast koeficijenata u obrazovanju od 6,11 posto, a koliko će Vlada to ozbiljno shvatiti, vidjet ćemo kad ponudi rješenje. U suprotnom, ne vidimo kraj štrajku, kratko je rekla Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja, a prenio je Jutarnji list.

96 posto zaposlenih u školama odbilo ponudu Vlade
Prethodno su sindikati proveli izjašanjavanje po školama o ponudi Vlade RH. Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Tuškan rekla je da je na izjašnjavanje u osnovnim školama izašlo 31.207 zaposlenika, a njih 96 posto odbilo je ponudu Vlade. predstavnici Vlade i sindikata sastali su se u petak 22. studenoga, i nakon maratonskih razgovora sindikalni predstavnici su poručili kako su blizu dogovora, ali kako će se o novoj ponudi Vlade ponovno izjašnjavati zaposlenici u školama.

Počelo okupljanje na središnjem zagrebačkom trgu
U ovim trenucima učitelji i nastavnici predvođeni sindikalnim čelnicima Branimirom Mihalinecom iz Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Sanjom Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja i Vilibom Ribićem, predsjednikom Matice hrvatskih sindikata stigli su na Trg bana Jelačića, a iza njih brojni učitelji i nastavnici pristižu na središnji zagrebački trg. Među prosvjednicima su doznajemo učitelji i nastavnici s otoka Brača koji u velikom broju sudjeluju u štrajku u svojim školama.

počeo je veliki prosvjed učitelja u Zagrebu danas, 25. studenoga, na koji se očekuje do 20.000 sudionika, a kojim se traži povećanje koeficijenata za 6.11 posto. Prosvjed predvode predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić, a među prosvjednicima su i učitelji s otoka Brača (izvor: Foto HINA)

Podjelite:

You may also like...