PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pomoćnik ministra obrazovanja: Želimo da u novoj školskoj godini učenici budu u svojim školama i klupama

Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin rekao je u utorak, 11. kolovoza, da postoje tri scenarija za provedbu nastave u novoj školskoj 2020./2021. godini te istaknuo da Ministarstvo obrazovanja želi omogućiti potpunu nastavu u školama, ali da postoje i scenariji miješanoga oblika nastave i potpune online nastave, javlja Hrvatska izvještajna novinska agencija.

Momir Karin: Stajalište je Ministarstva da djeca trebaju biti u školama
— Postoje tri scenarija – onaj koji želimo da bude je taj da učenici budu u svojim školama i klupama i da se nastava održava u školama, drugi je da se nastava održava dijelom online, dijelom u školama, a treći je, da će se u najgorem slučaju, nastava održavati online, rekao je Karin za HRT. Napomenuo je kako je stajalište Ministarstva da djeca trebaju biti u školama, pa tako neće biti potpune blokade sustava ako se dogodi situacija zaraze koronavirusom i određeno žarište.

Neće biti potpune blokade cijeloga sustava
— Više neće biti potpune blokada cijeloga sustava nego ćemo, ako se negdje pojavi određeno žarište, tom razrednom odjelu, školi, području ili gradu davati jasne upute, poručio je Karin i dodao da moguće blokade neće biti generalne za cijelu Hrvatsku. Podsjetio je da školska godina počinje 7. rujna i da je ministar obrazovanja Radovan Fuchs već imenovao tijelo u koje sudjeluju epidemiolozi, osnivači školskih ustanova, obrazovni sindikati i agencije. Oni će se, najavio je, sljedeći tjedan sastati i ubrzo razraditi jasne upute školama za provođenje nastave u novoj školskoj godini.

Skraćivanje nastavnih sati u Gradu Zagrebu
Karin je rekao i kako je Ministarstvo obrazovanja dalo suglasnost za skraćivanje nastavnih sati u Gradu Zagrebu. Zbog premještaja dijela učenika iz škola koje su oštećene u potresu u druge škole, nastavni sat trajat će 40, umjesto 45 minuta.

Nova nastavna godina počinje 7. rujna, a novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je tijelo u koje sudjeluju epidemiolozi, osnivači školskih ustanova, obrazovni sindikati i agencije. Oni će se, kako je najavio pomoćnik ministra Momir Karin, sljedeći tjedan sastati i ubrzo razraditi jasne upute školama za provođenje nastave u novoj školskoj godini (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...