Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

PORUKA PODRŠKE PROSVJETARIMA Gradonačelnica Supetra Ivana Marković: “Velika podrška, pogotovo kada znam u kojim uvjetima rade”

U povodu višednevnoga štrajka prosvjetnih radnika u školama, a kojem su se priključile i sve škole na Braču, gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) uputila je kratku poruku podrške zaposlenima u školama.

Borba za dostojanstvo, bolji sustav i kvalitetnije obrazovanje
— Puna podrška svim zaposlenima u srednjim i osnovnim školama, a pogotovo našim učiteljicama i učiteljima u Osnovnoj školi ‘Supetar’ u borbi za dostojanstvo, bolji sustav i kvalitetnije obrazovanje, poručila je gradonačelnica Marković prosvjetnim radnicima.

Daju sve od sebe
U nastavku poruke osvnula se na i na uvjete rada učitelja i ostalih zaposlenika u Osnovnoj školi u gradu Supetru, te dodala: — Velika podrška, pogotovo kad znam u kojim uvjetima rade zaposlenici u osnovnoj školi ‘Supetar’ i daju sve od sebe da djeca dobiju najbolje obrazovanje, primijetila je supetarska gradonačelnica.
Na kraju je poručila: — Borba je ovo i za našu djecu, njihovu budućnost i bolje uvjete rada, ali i školovanja djece.

Zaposlenici u školama traže povećanje koeficijenta
Štrajk u školskim ustanovama traje od 10. listopada, a pokrenut je nastojanjima školskih sindikata da se svim zaposlenicima u školama poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto. U početku se štrajk odvijao prema cirkularnom modelu, pa je kroz navedeno razdoblje izgubljeno 6 nastavnih dana, jer su svakoga dana druge škole bile u štrajku prema županijama.

Škole do sada bile 13 nastavnih dana u štrajku
Od 19. studenoga štrajk se odvija frontalno u svim školama u Hrvatskoj i danas je već njegov 7. dan, a sutra, 28. studenoga, i 8. dan. Školski sindikati ne odustaju od zahtjeva da se zaposlenicima poveća koeficijent kako bi se izjednačili s plaćama u ostalim javnim službama. Pred učiteljima i nastavnicima je referendum na kojem će se izjasniti prihvaćaju li ili ne ponudu Vlade RH o povećanju plaće kroz dodatke na kolektivne ugovore.

— Puna podrška svim zaposlenima u srednjim i osnovnim školama, a pogotovo našim učiteljicama i učiteljima u Osnovnoj školi ‘Supetar’ u borbi za dostojanstvo, bolji sustav i kvalitetnije obrazovanje, poručila gradonačelnica Supetra Marković prosvjetnim radnicima koji su u štrajku od 10. listopada (izvor: facebook)

Podjelite:

You may also like...