Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE Od ponedjeljka učenici se vraćaju na nastavu u školu; donosimo upute koje su objavile škole

Prema uputama Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, od ponedjeljka, 1. veljače, učenici od 5. do 8. razreda vraćaju se u školske klupe.

Od početka drugoga polugodišta, 18. siječnja, u klupama su nastavu pohađali samo učenici nižih razreda osnovne škole te završnih razreda srednje škole.

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti u kombiniranom modelu
Osnovna škola Supetar objavila je kako od 1. veljače učenici predmetne nastave više neće pohađati nastavu prema modelu C, odnosno na daljinu. Nastava će se u toj školi odvijati prema modelu B, a to znači kombinirano “licem u lice” i na daljinu, kao i u prvomu polugodištu. U matičnoj školi u Supetru razredna nastava održavat će se u jutarnjoj smjeni. Nastava za učenike 4. razreda počet će u 7.30 sati, za učenike 4. razreda u 7.45 sati, 2. razreda u 8.00 sati, dok će učenicima 1. razreda nastava početi u 8.15 sati.

Prvi tjedan 5. i 7. razredi u školi, 6. i 8. razredi online
Za učenike predmetne nastave nastava će se održavati u popodnevnoj smjeni. Učenici 5. i 7. razreda imat će nastavu “licem u lice”, dok će 6. i 8. razredi nastavu pratiti online putem sustava Microsoft Teams. Iz škole su obavijestili da je početak popodnevne nastave u 14.00 sati. Isto tako, prijevoz za učenike putnike organiziran je prema dogovoru.

Nastava u područnim školama
Kako Osnovna škola Supetar ima i dvije područne ustanove, u Sutivanu i Nerežišćima, škola je dala upute za održavanje nastave i u područnim školama. Nastava će se tako u Sutivanu održavati u dvije smjene; 1. i 3. razred u jutarnjoj smjeni, a 2. i 4. razred u popodnevnoj smjeni. Početak nastave u jutarnjoj smjeni je u 8.00 sati, a u popodnevnoj smjeni u 14.00 sati. U Nerežišćima nastava će u jutarnjoj smjeni početi u 8.00 sati. Posebni razredni odjel nastavu će održavati uživo, a odgojno-obrazovna skupina na daljinu. Prijevoz za učenike organiziran je prema redovitomu rasporedu.

U Milni svi učenici od 1. veljače u školskim klupama
U Osnovnoj školi Milna svi učenici od 1. veljače do 15. veljače, prema uputama županijskoga Stožera civilne zaštite, pohađat će nastavu u školskim klupama. — Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Splitsko–dalmatinske županije nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvom znanosti i obrazovanja 28. siječnja 2021. godine donio uputu kojom se nalaže održavanje nastave u osnovnim školama Splitsko-dalmatinske županije u razdoblju od 1. veljače 2021. do 15. veljače 2021. godine prema modelu A, nastava u školi za sve učenike od 1. do 8. razreda, stoji u obavijesti objavljenoj na službenoj internetskoj stranici milnarske škole.

Niži razredi ujutro, viši popodne
I Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima obavijestila je da će se od 1. veljače za učenike od 1. do 8. razreda nastava izvoditi u školi prema modelu A. — Za našu školu navedena uputa znači: Učenici 1.-4. razreda u ponedjeljak će nastavu imati u jutarnjoj smjeni s početkom u 8.15 sati, a učenici 5.-8. razreda u ponedjeljak će nastavu imati u poslijepodnevnoj smjeni s početkom u 14.00 sati, objavljeno je na školskoj mrežnoj stranici.

Iz Osnovne škole u Pučišćima ukazali na striktno pridržavanje epidemioloških mjera
Još 29. siječnja Osnovna škola u Pučišćima obavijestila je učenike i roditelje da se u ponedjeljak, 1. veljače, svi učenici škole vraćaju na nastavu u školu. — Molimo učenike i roditelje da se i dalje striktno pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, u školi i izvan nje. Osobito obratite pažnju na pojavu eventualnih simptoma (povišena tjelesna temperatura, pod pazuhom >37,2; simptomi respiratorne bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja; poremećaj osjeta njuha i okusa; gastrointestinalne smetnje – proljev, povraćanje i bol u trbuhu). U tom slučaju dijete/učenik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom svome liječniku koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji. O navedenomu roditelj telefonom obavještava ustanovu, pojasnili su iz te bračke škole.

Ravnatelj poručio: Želimo vam sreću u nastavku rada
Osnovna škola Selca u obavijesti upućenoj javnosti poziva se na uputu Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport pri Županiji Splitsko-dalmatinskoj od 28. siječnja, prema kojoj će se za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole nastava izvoditi u školi, odnosno prema modelu A. — Želimo vam sreću u nastavku rada, poručio je ravnatelj Ivica Škrpaca.

Učenici završnih razreda u školi, ostali online
Srednja škola Brač Supetar 30. siječnja na službenoj stranici škola objavila je obavijest sljedećega sadržaja. — Od ponedjeljka 1. veljače 2021. godine nastava će biti organizirana prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite. Nastava će se održavati prema odluci ravnatelja tako da su učenici završnih razreda srednje škole na nastavi u školi, a ostali učenici imaju online nastavu. Učenici strukovnih zanimanja (JMO odjeli) imaju praktičnu nastavu u školi, te u radnomu procesu poštivajući epidemiološke mjere, objavila je supetarska srednjoškolska ustanova.

Osnovna škola u Supetru (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...