Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ravnatelji škola na Braču traže zajednički model nadoknade nastave zbog štrajka. Voditeljica aktiva ravnatelja Milka Restović: “Odluku će donijeti Školski odbori prema predviđenoj proceduri”

Središnja tema svih škola na Braču ovih dana definitivno je pitanje nadoknade nastave koja je izgubljena za vrijeme višednevnoga štrajka u školskim ustanovama. Škole su počele s radom 2. prosinca i već se ozbiljno traže rješenja za nadoknadu 16 nastavnih dana.

Dogovorit ćemo zajednički način nadoknade u svim školama
Ravnateljica Osnovne škole u Milni Milka Restović, ujedno voditeljica aktiva ravnatelja osnovnih škola na Braču, izvijestila nas je da je jučer, 4. prosinca, održan aktiv ravnatelja škola upravo s temom nadoknade izgubljenih nastavnih dana u školama zbog štrajka većine zaposlenika. Kako nam je rekla, ravnatelji su se dogovorili da će ujednačiti način nadoknade nastave, a on, između ostaloga, ovisi i o učenicima putnicima. Gotovo sve škole na Braču pohađaju i učenici putnici, pa je vrlo važno da se kod donošenja odluke vodi računa i o tome, pojasnila je voditeljica ravnateljskog aktiva.

Ravnateljica Restović: Radi se o izmjeni Godišnjega plana i programa rada
Ravnateljica Restović rekla je da se u ovom slučaju radi o izmjeni Godišnjega plana i programa rada škola, pa će o o tome konačnu odluku trebati donijeti Školski odbori. U upravnim vijećima u školama sjede predstavnici učitelja, nastavnika i radnika, zatim predstavnik roditelja i tri člana koje imenuje osnivač ustanove. U svim školama na Braču osnivač je Splitsko-dalmatinska županija.

Konačnu odluku donijet će Školski odbori
Prema riječima ravnateljice Restović, prije donošenja odluke na Školskom odboru o prijedlozima nadoknade izgubljene nastave očitovat će se Učiteljska i Nastavnička vijeća, zatim Vijeće roditelja, a na kraju će odluku donijeti Školski odbori prema predviđenoj proceduri. Ravnateljica Restović ističe kako nisu skloni nadoknadi subotom s obzirom na školski prijevoz učenika, a dodala je da treba vidjeti i mišljenje, odnosno stajalište roditelja o tome da se nastava nadoknađuje i subotom. Ravnateljica Restović obećala je da će nas s detaljnijim informacijama obavijestiti nakon današnjega novoga sastanka ravnatelja.

Ministarstvo obrazovanja obavijestilo kako se mogu nadoknaditi dani štrajka u školama
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u petak je poslalo medijima informaciju o tome kako bi se mogli nadoknaditi dani štrajka u školama. Iz Ministarstva predlažu da zimski praznici umjesto tri tjedna traju dva, da se ukinu proljetni učenički praznici te nastava umjesto 17. lipnja završi 26. lipnja. Prema dostupnim informacijama, Ministarstvo još uvijek nije poslalo nikakav službeni naputak školama o nadoknadi, a ni Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač. Po svemu sudeći, škole će samostalno donijeti odluku o načinima naknade nastavnih dana.

Prema riječima ravnateljice Osnovne škole Milna Milke Restović, ujedno voditeljice aktiva ravnatelja osnovnih škola na Braču, odluku će donijeti Školski odbori prema predviđenoj proceduri, a prije njezina donošenja o prijedlogu nadoknade nastave očitovat će se Učiteljska i Nastavnička vijeća te Vijeće roditelja (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...