Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

S novim projektom Srednja škola u Bolu u nove radne pobjede. Bolska škola uz bok s onima iz Portugala, Turske i Bugarske

Iako su ljetni praznici što se tiče nastave u punom jeku, a školska godina za većinu učenika gotovo već zaboravljena, za dvije nastavnice, profesoricu engleskoga jezika i književnosti Rovenu Trivanović i profesoricu geografije Petru Kokeza, izgleda da su pripreme za novu školsku godinu već započele. Kako i ne bi kad je u igri novi projekt, upravo njihov, pa se prionulo poslu, a projekti se – za dodati je – trebaju odraditi samo tako.

Uz škole iz Portugala, Turske i Bugarske
Novi napisani projekt “Grow Healthy! Let’s Create a Well-Being Cocktail!”, predan je u Portugal, trajat će pune dvije godine, a pred nastavnicama i učenicima su brojne aktivnosti, izvijestile su nas nositeljice toga projekta, najavivši novu školsku i projektnu godinu u Srednjoj školi u Bolu. Kako javljaju portalu BRAČ danas, partneri u projektu bit će škole iz Portugala, Turske i Bugarske.

Kako balansirati fizičko i emocionalno zdravlje
— Glavna tema ovoga projekta je život koji reflektira balans fizičkoga i emocionalnoga zdravlja, pa će tako projektne aktivnosti biti usmjerene na različite pristupe prehrani koji doprinose održivosti zdravlja, fizičke aktivnosti koje nas čine snažnijima i izdržljivijima, alate koji fokus stavljaju na prepoznavanje i priznavanje vlastitih sposobnosti i kvaliteta, prihvaćanje sebe i svijeta u različitim bojama i oblicima kao i pristupe zdravlju na koje ćemo naići radeći i istražujući u sljedeće dvije godine, pojasnile su nam mlade bolske profesorice, koje iz godine u godinu žive za projekte u koje uključuju polaznike svoje ustanove.

Nove avanture i novi prijatelji
Prema najavama, za projektne aktivnosti škola bi trebala dobiti oko 21.000 eura, a već sada nositeljice novoga projekta raduju se suradnji s budućim partnerima. — Jedva čekamo krenuti u nove avanture i upoznati nove prijatelje, rečenica je koja nam najbolje opisuje koliko projekti znače za život te srednjoškolske ustanove u Bolu.

Prof. Trivanović: Život je odlučio da ga predamo u Portugal
Jedna od njih, prof. Trivanović, ističe kako su projekti uvijek novi izazovi, pa i novi projekt. — Profesorici Kokezi i meni ovaj projekt donosi posebno zadovoljstvo jer je najvećim dijelom naše autorsko djelo, a život je odlučio da ga predamo u Portugal i da tamo bude prepoznat kao kvalitetan temelj za međunarodni razvoj spomenutih škola. Veselimo se novim izazovima i njihovim kreativnim i često iznenađujućim rješenjima, poručila je profesorica engleskoga jezika.

Iris Stančić: Projekt mi je uljepšao ljeto
Učenica Iris Stančić, koja će početkom rujna u 3. razred smjera Opća gimnazija, kaže kako “novih projekata i izazova nikad dosta”. Kad je ljeto bolje po saznanju da je prošao novi projekt, sve je jasno. — Vijest o novom projektu uljepšala mi je ljeto i dala motivaciju da se radujem početku nove školske godine u koju ćemo krenuti u nove Erasmus+ avanture zahvaljujući našim predanim i neumornim profesoricama, rekla je za naš portal Stančić, kojoj novi projekt, dodaje, “mnogo znači”. — Svaki od projekata poseban je s obzirom da nam omogućava napredovanje u različitim područjima.

Prof. Kokeza: Nastavljamo kontinuitet rada na projektima
Druga profesorica, vješta ne samo u prenošenju geografskih meridijana i paralela, prof. Kokeza ističe kako je novi projekt rezultat dodatnoga rada cijele školske godine. — Drago mi je da nastavljamo kontinuitet rada na projektima. To je jako veliko postignuće za našu malu školu. Omogućava našim učenicima da steknu uvid u život njihovih vršnjaka diljem Europe. Tema projekta izuzetno je aktualna i svi se lako možemo pronaći u njoj, poručila je profesorica geografije u bolskoj školi.

— Glavna tema ovoga projekta je život koji reflektira balans fizičkoga i emocionalnoga zdravlja, pa će tako projektne aktivnosti biti usmjerene na različite pristupe prehrani koji doprinose održivosti zdravlja, fizičke aktivnosti koje nas čine snažnijima i izdržljivijima, alate koji fokus stavljaju na prepoznavanje i priznavanje vlastitih sposobnosti i kvaliteta, prihvaćanje sebe i svijeta u različitim bojama i oblicima kao i pristupe zdravlju na koje ćemo naići radeći i istražujući u sljedeće dvije godine, pojasnile su nam mlade bolske profesorice Rovena Trivanović i Petra Kokeza, najavljući novi projekt u koji će sudjelovati Srednja škola Bol (izvor: Srednja škola Bol)

Podjelite:

You may also like...