Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Srednja škola Bol nagrađena Nacionalnom oznakom kvalitete za projekte eTwinning; sljedeće putovanje učenika i nastavnika je u Češku, već u studenom, u sklopu Erasmus projekta

Srednja škola Bol ima razloga za zadovoljstvo. Iz te bračke ustanove javili su nam da je škola i ove godine nagrađena s Nacionalnom oznakom kvalitete za 5 eTwinning projekata. Projekti koji su nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete su: SID 2019, Let’s Empower our communication skills, Words, words, words, National holidays in Europe, The European day of Languages.

Tri bolske nastavnice žive s projektima i za projekte
Jedan projekt, drugi projekt, treći projekt, stižu rezultati, a s njima i nagrade i priznanja školi u kojoj su projekti svakodnevni tihi i predani rad angažiranih nastavnika. U ovome slučaju triju bolskih nastavnica koje zajedno s učenicima žive s projektima i za projekte.

Nagrađene Lucija Carević–Bošković, Rovena Trivanović i Petra Kokeza
— Nagrađene su nastavnice Lucija Carević–Brešković, Rovena Trivanović i Petra Kokeza te mnogi učenici koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima. Nastavnica Carević–Brešković nagrađena je za projekt ‘Words, words, words’, a ostale bolske nastavnice za druge projekte, javila nam je mlada nastavnica geografije u toj školi prof. Petra Kokeza, izrazivši radost zbog novoga uspjeha tamošnje srednje škole.
Iako je angažirana u dvije školske ustanove, u Srednjoj školi Bol predana je brojnim projektima o kojima je naš portal već pisao. — Drago nam je da smo i ovu godinu ponovno dobili ovo veliko priznanje, otkrila nam je prof. Kokeza, čestitavši timu projektnih nastavnika koji su srednju školu u Bolu učinili prepoznatljivom po brojnim projektima.

Četvrti Erasmus projekt počeo je 1. rujna ove godine i završit će 31. kolovoza 2021. godine
Krajem kolovoza već smo objavili sa zadovoljstvom da je toj školi odobren i četvrti Erasmus projekt pod nazivom “Be a buddy not a bully” čiji je koordinator škola iz Belgije, a u projektu će, uz bolsku školu, sudjelovati škole iz Italije i Španjolske. Taj je projekt startao 1. rujna ove godine, s početkom školske godine, a prema riječima prof. Kokeze, završit će 31. kolovoza 2021. godine.

Prvo putovanje je u Češku, a zatim u Španjolsku
Prvo putovanje u projektu najavljeno je u drugome polugodištu 2020. godine, i to u Španjolsku od 7. do 14. veljače. Već je, uspjeli smo doznati, objavljen i poziv zainteresiranim učenicima za aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja u Španjolskoj. Prof. Kokeza dodala je da će učenici i nastavnici škole i u prvom polugodištu putovati, već 18. studenoga čeka iz odlazak u Češku, i to u sklopu projekta “A Healthy Taste of inclusion”. Riječ je o Erasmus projektu u kojemu su koordinatori Slovaci iz Banske Bistrice, a s Boljanima sudjeluju još škole iz Češke i Italije.
Odrekli se honorara, pa ga uplatili udruzi “Brački pupoljci”
Hvale je vrijedno da su se voditelji jedne od radionica, nedavno održanoj na temu komunikacije u Bolu, Sussan Öster i Urban Norling odrekli svoga honorara i u dogovoru s voditeljicama projekta odlučili ga darovati Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”. Doznali smo i da je honorar s te radionice uplaćen jučer, 3. listopada, na račun bračke Udruge.

prof. Rovena Trivanović (lijevo) i Petra Kokeza (desno), nastavnice Srednje škole Bol, nose projekte školske ustanove od 1. rujna 2017. godine

prof. Rovena Trivanović (lijevo), nastavnica engleskoga jezika i književnosti, i Petra Kokeza (desno), nastavnica geografije, iz Srednje škole Bol, nose projekte školske ustanove od 1. rujna 2017. godine

Podjelite:

You may also like...