Srednja škola Bol u cjelogodišnjem projektu radila na komunikacijskim vještinama

Poboljšajmo naše komunikacijske vještine naziv je eTwinning projekt koji je Srednja škola Bol pokrenula na početku školske 2018./2019. godine, zajedno s turskom školom ECA Elginkan Anadolu Lisesi iz Istanbula. Nije tajna da projekti u bolskoj srednjoj školi žive iz godine u godinu; čim jedan projekt dođe k svome kraju, kreativni i poduzetni nastavnici ulaze u novi projekt u koji su uključeni i bolski učenici.

— Spomenuta turska škola bila je jedan od partnera s kojim smo proveli eTwinning projekt Future of our Health za koji smo prošle godine dobili nacionalnu i europsku oznaku kvalitete, pojasnila nam je prof. Petra Kokeza, jedna od nastavnica uključenih u projekte koji žive u toj bračkoj školi. Dodala je kako su o komunikaciji učili zahvaljujući partnerima iz Francuske, Slovačke, Italije, Poljske i Portugala.

Na početku projekta nastavnici su se iz partnerskih škola predstavili jedni drugima koristeći Padlet, a učenici su to isto učinili koristeći alat Voki. Provedena je zatim online anketa o komunikacijskim vještinama i održani su prvi sastanci na Twinspace–u našega projekta, pojasnila nam je prof. Kokeza. Već u studenom izrađen je logo projekta, a učenice su u sklopu aktivnosti snimile video u kojem su demonstrirale small talk, odnosno neobvezan razgovor i napravile kratki strip koristeći digitalni alat Canva.

— U prosincu smo uživali birajući, izrađujući i najljepšim željama ispisujući božićne i novogodišnje čestitke, snimili kratka videa o božićnim ugođajima u našoj zemlji. Izradili smo mini–rječnike s temeljnim izrazima na jeziku svake zemlje partnera te odradili još jedan online sastanak na Twinspace–u, rekla nam je nastavnica geografije u bračkoj školi prof. Kokeza.

I u drugom polugodištu projektne aktivnosti bile su, kako doznajemo, vrlo zanimljive. U siječnju se kroz aktivnosti govorilo o važnosti učenja engleskoga jezika, dok je veljača, kako nas je izvijestila prof. Kokeza, bila u znaku govora o Internetu i o percepciji da većina ljudi koje vidimo online imaju kvalitetnije živote, kao i o ideji da smo mi sami proizvod na Internetu. Bilo je riječi i o tome postoji li strah zbog nedostatka informacija ako nismo aktivni na društvenim mrežama. Sudionici projekta isto tako su izrađivali i digitalne postere na temu komunikacije u prošlosti i sadašnjosti.

Kako nam je javila nastavnica bolske srednje škole, u ožujku je naglasak bio stavljen na aktivnostima koje su bile usmjerene prema pozitivnim i negativnim aspektima tehnologije i komunikacije. — Na online sastanku donijeli smo odluku da učenici svake škole partnera snime video u kojem pjevaju neku pjesmu na stranome jeziku. Naši su učenici tako u svibnju otpjevali i snimili popularnu talijansku pjesmu ‘Ci sara’ (u slobodnomu prijevodu Biti će), s radošću je poručila mlada nastavnica geografije.

Projekt je zaključen online testovima i provedbom ankete koja je imala za cilj vrednovati sami projekt i zadovoljstvo sudionika koji su bili uključeni. Pred školom je zasluženi odmor, a nastavnici će sigurno smišljati i planirati nove projektne aktivnosti za jesen i start nove školske godine. Naš će portal rado pratiti rad te školske ustanove. Nek se zna…

Srednja škola Bol sudjelovala je u eTwinning projektu

Srednja škola Bol sudjelovala je u školskoj 2018./2019. godini u eTwinning projektu

Podjelite:

You may also like...