Grad Supetar

Stipendirat će učenike i studente s iznosom od 1.000 do 4.000 kuna; natječaj je otvoren do 6. travnja

Općina Bol objavila je 2. ožujka natječaj za stipendiranje učenika i studenata. Novčana pomoć bit će isplaćena jednokratno za prethodnu školsku, odnosno akademsku godinu, a natječaj je otvoren do 6. travnja.

Općina Bol i ove godine izdašno će financirati učenike i studente, a iznosi stipendija bit će kao i prethodne godine.

Stipendiju mogu dobiti i učenici koji se školuju izvan Bola
Za sve srednjoškolce s područja Općine Bol koji se školuju izvan općine u školskim programima kojih nema na području Općine Bol novčana pomoć iznosit će 1.000 kuna, za sve redovne studente s područja Općine Bol koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s uspjehom do 3,49 novčana pomoć bit će 2.000 kuna, 3.000 kuna za sve redovne studente s područja Općine Bol koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s uspjehom od 3,50 do 4,49 te 4.000 kuna godišnje za sve redovne studente s područja Općine Bol koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s uspjehom od 4,50 do 5,00.

Evo tko se može, a tko ne natjecati za stipendiju
Za dodjelu novčane pomoći općine Bol mogu se natjecati učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, zatim da imaju prebivalište na području Općine Bol, i to najmanje posljednje tri godine bez prekida, da su redoviti učenici srednje škole koji se školuju izvan Općine Bol, u školskim programima kojih nema na području općine Bol te da nisu stariji od 27 godina. Za dodjelu novčane pomoći općine Bol ne mogu se natjecati učenici koji ponavljaju školsku godinu do kraja školovanja u srednjoj školi, zatim studenti koji ponavljaju akademsku godinu do kraja studiranja na istomu fakultetu i apsolventi.

Novčanu pomoć mogu tražiti i korisnici drugih stipendija
Zanimljiv je i podatak da učenici i studenti koji su korisnici stipendije ili kredita po drugoj osnovi, mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć Općine Bol. U tekstu natječaja određena je i dokumentacija koju je potrebno dostaviti. Uz prijavu na natječaj treba priložiti preslike svjedodžbi o uspjehu u svim razredima srednje škole, za učenike i studente prve godine studija, zatim prijepis ocjena od akademske godine 2019./2020. i preslik indeksa za studente viših godina studija, potvrdu o upisu u školu, odnosno na visoko učilište, za školsku/akademsku godinu 2020./2021., potvrdu o prebivalištu na području Općine Bol za podnositelja, presliku domovnice podnositelja prijave i broj tekućega računa. Detalji o natječaju za stipendiranje učenika i studenata objavljeni su na službenoj internetskoj stranici Općine Bol.

Općina Bol objavila je u utorak, 2. ožujka, natječaj za stipendiranje učenika i studenata. Novčana pomoć bit će isplaćena jednokratno za prethodnu školsku, odnosno akademsku godinu, a natječaj je otvoren do 6. travnja

Podjelite:

You may also like...