Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

ŠTRAJK SE NASTAVLJA Nastave danas nema u školama na području Splitsko-dalmatinske županije, u štrajku i škole na Braču, veliki odaziv zaposlenika u osnovnim i srednjim školama

Još uvijek nema dogovora između Vlade i socijalnih partnera, u ovom slučaju školskih sindikata, pa se štrajk u školama koji je započeo 10. listopada i dalje nastavlja istim intezitetom. Danas, 30. listopada, u štrajku su škole na području Splitsko-dalmatinske županije. Ovo je već petnaesti dan štrajka u škola, koji se održava cirkularno, na način da se svakoga radnoga dana mijenjaju škole u štrajku prema županijama, o čemu odluku iz dana u dan objavljuju čelnici školskih sindikata točno u 12.00 sati na konferenciji za novinare.

Veliki odaziv u štrajku zaposlenika osnovnih i srednjih škola na otoku
Veliki odaziv u štrajku imaju i škole na Braču, osnovne i srednje, u kojima gotovo svi učitelji, stručni suradnici te administrativno i pomoćno osoblje ne rade te tako podržavaju štrajk i borbu za povećanje koeficijenta složenosti poslova za sve zaposlenike, a što su zatražili školski sindikati.

Povjerenica sindikata najavila štrajk u školskoj ustanovi
U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Postirima doznajemo da je veliki odaziv zaposlenika u štrajku. Ta je bračka škola na mrežnim stranicama najavila i današnji štrajk. — Za 30. listopada povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja u našoj školi najavila je štrajk djelatnika. Za učenike koji dođu u školu bit će organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnoga rada, stoji u obavijesti na službenim stranicama postirske škole.

Nema organizirane nastave u Osnovnoj školi Supetar, objavili iz ustanove
Obavijest sličnoga sadržaja nalazi se objavljena i na stranicama Osnovne škole u gradu Supetru. Kratko su poručili: — Dana 30. listopada učitelji Osnovne škole Supetar su u štrajku (nema organizirane nastave). Napomenuli su kako sve potrebne informacije mogu naći na stranici škole. I Osnovna škola Milna nalazi se danas u štrajku te, prema obavijesti iz Škole, nastava neće biti organizirana jer su svi zaposlenici u štrajku. — Roditelji mogu poslati u školu djecu koju ne mogu zbrinuti, nalazi se objavljenoj poruci na službenoj stranici Škole.

U Osnovnoj školi Pučišća nastava se neće održati
U Osnovnoj školi Pučišća prema obavijesti iz te škole nastava se također neće održati. — U srijedu, 30. listopada, djelatnici OŠ Pučišća su u štrajku. Na stranicama Osnovne škole Selca ne nalazi se obavijest o tome hoće li u toj školi biti organizirana nastava ili ne. Posljednja obavijest o štrajku odnosila se na onaj za 21. listopada. U toj bračkoj školi djeluju dva školska sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat Preporod. Osnovna škola Bol također do pisanja ovoga teksta nije objavila obavijest o tome hoće li se danas održati nastava u toj ustanovi ili ne.

U srednjim školama štrajk organizira Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama
I srednje škole na otoku sudjeluju u štrajku. — Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavio je štrajk za srijedu, 30. listopada, u radnom vremenu škole. Kako trenutno ne raspolažemo s informacijom o broju nastavnika u štrajku, Škola će prema raspoloživomu nastavnom osoblju organizirati rad po prilagođenom rasporedu, obavijestili su javnost iz Srednje škole Bol u Bolu.
Klesarska škola u Pučišćima nije obavijestila na svojim mrežnim stranicama hoće li u toj školskoj ustanovi biti organizirana nastava i ne te tko je osoba za sva eventualna pitanja. U Srednjoj školi Brač u Supetru nastava će, kako je objavljeno, biti organizirana sukladno broju nastavnika koji neće biti u štrajku. Škola ujedno upućuje učenike 1 a b d g, 2 a b i 3 a b na vanjsku praksu te pozivaju sve da prate obavijesti na mrežnim stranicama Škole. Štrajkom u svim ustanovama rukovodi štrajkaški odbor, a organiziraju ga sindikalni povjerenici po školama, zajedno s podružnicama.

U Srednjoj školi Brač u Supetru nastava će, kako je objavljeno na službenoj stranici Škole, biti organizirana sukladno broju nastavnika koji neće biti u štrajku. U štrajku u školama na otoku Braču veliki je odaziv zaposlenika. (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...