PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sutra se učenici vraćaju u školske klupe, počinje drugo odgojno-obrazovno razdoblje

U petak, 3. siječnja, i službeno je završio zimski odmor učenika, pa će učenici i njihovi učitelji u školske klupe krenuti sutra, 7. siječnja, kada počinje drugo polugodište. Većina škola završila je prvo polugodište u petak, 20. prosinca, a tek je u nekoliko bračkih škola nastava odrađena i 23. prosinca, pa su učenici u tim školama tek na Badnjak započeli svoj zimski odmor.

Povratak u školske klupe tjedan dana ranije
Drugo odgojno-obrazovno razdoblje ipak će biti nešto duže, jer će učenici, kako smo već objavili, u školske klupe tjedan dana ranije zbog nadoknade nastavnih dana koji su izgubljeni zbog štrajka u školama. Osim toga, zbog nadoknade nastavnih dana zbog višednevnoga štrajka zaposlenika u obrazovanju, učenicima će biti skraćeni i proljetni praznici koji će početi već 9. travnja, ali će se umjesto 20. travnja, učenici u školske klupe vratiti 14. travnja, poslije Uskrsnoga ponedjeljka. Skraćivanjem zimskoga i proljetnoga odmora učenika nadoknadit će se osam izgubljenih nastavnih dana; četiri u zimskom odmoru, a isto toliko u proljetnom odmoru učenika u travnju.

Nastava će umjesto 18. lipnja završiti 26. lipnja
Ni skraćivanje zimskoga i proljetnoga odmora učenika neće biti dovoljno za ostvarenje broja nastavnih dana koje propisuje nadležno Ministarstvo obrazovanja posebnom odlukom. Na prijedlog osnivača škola, a to je za škole na Braču Splitsko-dalmatinska županija, škole su donijele odluku o produženju nastavu, koja će umjesto 18. lipnja završiti u petak, 26. lipnja, a što je i krajnji rok koji je odredilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U utorak, 7. siječnja, učenici i njihovi učitelji, odnosno nastavnici, vraćaju se u školske klupe, kada počinje i drugo polugodište. Zimski odmor učenika ove je školske godine bio skraćen za tjedan dana zbog nadoknade nastavnih dana koji su izgubljeni u vrijeme štrajka u školama (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...