Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Svečano otvoren obnovljen Dječji vrtić “Mrvica”. Ivana Marković: “Želimo poslati poruku javnosti o onome što Grad Supetar čini za predškolski odgoj”

Obnovljena zgrada Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru svečano je otvorena danas, 17. rujna, u kratkome programu koji je upriličen u prostorima obnovljenoga Dječjega vrtića u nazočnosti predstavnika ustanove i ostalih uzvanika.

Želimo poslati poruku javnosti o onome što činimo za predškolski odgoj
Predstavljanju prostora obnovljenoga vrtića, koji u novoj pedagoškoj godini pohađa 189 djece, nazočili su gradonačelnica Ivana Marković, ravnateljica ustanove Irena Caglević, predsjednica Gradskoga vijeća u Supetru Danijela Kirigin, nekoliko vijećnika Gradskoga vijeća, predstavnici tvrtki u vlasništvu Grada i pristigli uzvanici i gosti. U prigodnoj riječi gradonačelnica Marković naglasila je kako se otvaranjem vrtića želi poslati poruka javnosti o onome što je Grad Supetar učinio za predškolski odgoj.

Zahvalila zaposlenicima vrtića na strpljenju
Izrazila je radost zbog otvaranja rekonstruiranoga vrtića te pojasnila kako su se u proteklih godinu i po dana obavljali intenzivni radovi na uređenju i obnovi vrtićke zgrade. — Prije svega želim zahvaliti ravnateljici Caglević, zatim odgajateljici te svim zaposlenicima na strpljenju koje su pokazali u proteklomu razdoblju. Zahvaljujem i Svpetrvs hotelima što su primili djecu koja su nesmetano nastavila pohađati vrtić. Sretna sam i zadovoljna, istaknula je, između ostaloga, gradonačelnica Marković, napomenuvši kako su djeca krenula s pohađanjem vrtića u ponedjeljak, 14. rujna.

Vrtić koji poštuje sve standarde zelene gradnje
U svom obraćanju pojasnila je kako je projekt Dječjega vrtića “Mrvica” iznosio 9,1 milijuna kuna, a financiran je, podsjetila je, iz triju izvora. — Projektom smo dobili energetski učinkovit vrtić. Dobili smo vrtić koji poštuje sve standarde zelene gradnje. Izvršeni su radovi na obnovi krovišta, vanjske fasade, kupljena nova i suvremena kuhinja koja zadovoljava i najzahtjevnije standarde, obavljeni su radovi na instalacijama, uvedena nova rasvjeta, nove električne instalacije te je isto tako uveden novi sustavi grijanja i hlađenja, pojasnila je Marković u osvrtu na obnovu vrtićke zgrade, izrazivši uvjerenje kako će projektom uređenja dječjega vrtića “roditelji biti zadovoljni, a djeca dobro zbirnuta”.

Imamo planove i za sljedeće razdoblje
Napomenula je kako dječji vrtić u Supetru ima i dvije izdvojene skupine djece koji je dvadesetdvoje. — Imamo i nove planove. U sljedećemu razdoblju plan nam je napraviti još jedno dječje igralište u okviru izdvojenog pogona. Osim toga, imamo i dokumentaciju za novu pristupnu cestu samome vrtiću, gdje će se, osim mjesta za parking, stvoriti i dodatni prostor za odmor i rekreaciju, poručila je Marković. Naglasila je na kraju kako je u sklopu projekta “Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja nositelju projektu, a to je Grad Supetar, odobrena sredstva u iznosu od 2,7 milijuna kuna za produljeni boravak vrtićke djece, a što je, kako je rekla, omogućilo da roditelji imaju dodatnu uslugu. — Kroz projekt produljenoga boravka djece omogućili smo zapošljavanje dodatnih osoba i nabavku nove opreme, ustvrdila je Marković.

Caglević: Hvala Gradu Supetru što je prepoznao potrebe djece
Ravnateljica Caglević pozdravila je okupljene uime svih djelatnika ustanove te izrazila radost zbog otvaranja obnovljene zgrade toga vrtića. — Hvala Vam što ste došli i ovaj događaj odlučili podijeliti s nama. Želim prije svega zahvaliti Gradu Supetru i gradonačelnici Marković što su prepoznali potrebe vrtićke djece i prije mojega dolaska na mjesto ravnateljice. Hvala i bivšoj ravnateljici vrtića što je krenula u projekt. Iza nas je teška godina, poručila je Caglević, koja je zatim u pratnji gradonačelnice Marković provela uzvanike prostorima obnovljenoga vrtića.

Samo u dva projekta uloženo 11,7 milijuna kuna
Grad Supetar je samo u dva projekta, rekonstrukciju temeljne vrtićke zgrade i uređenje prostora za nove jasličke grupe, izdvojio oko 11,7 milijuna kuna, a u proteklih godinu i po dana Grad je u predškolski odgoj uložio preko 18 milijuna kuna. Dječji vrtić “Mrvica” pohađa 189 djece, a u četiri odgojno-obrazovne skupine nalazi se ukupno 59 djece jasličke dobi.

Ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” u Supetru Irena Caglević i gradonačelnica Ivana Marković javnosti su predstavili danas, 17. rujna, obnovljeni dječji vrtić i poručili kako se radi o važnom projektu Grada Supetra koji potvrđuje brigu Grada za predškolski odgoj. Projekt rekonstrukcije iznosio je 9,1 milijuna kuna, dok je Grad u predškolski odgoj u proteklomu razdoblju uložio oko 18 milijuna kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...