PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Dječjem vrtiću u Bolu jedna od zaposlenica testirana na koronavirus, a djeca iz te skupine od ponedjeljka se preventivno nalaze u samoizolaciji

Jedna od zaposlenica Dječjega vrtića “Mali princ” u Bolu testirana je u utorak, 10. studenoga, na koronavirus, a skupina djece koja su joj povjerena preventivno je upućena u samoizolaciju dok ne budu poznati rezultati testiranja.

Potvrdila nam je to ravnateljica bolske predškolske ustanove Frančeska Tomaš, koja je također jedna od odgojiteljica u “Malomu princu”.

Zaposlenica je razvila neke simptome bolesti
— Zaposlenici u našoj ustanovi još nije potvrđeno da je pozitivna na Covid-19, jer je tek dana 8. studenoga navečer razvila neke simptome bolesti. Testirana je 10. studenoga zbog sumnje na isto te očekuje rezultate danas u tijeku dana ili sutra, odgovorila je za BRAČ danas ravnateljica Tomaš, demantiravši tako da je zaposlenica pozitivna na Covid.

U samoizolaciji 19 polaznika predškolske ustanove
Naglasila je kako je skupina djece s kojom radi testirana djelatnica poslana u samoizolaciju iz preventivnih razloga. — U razgovoru s nadležnim epidemiologom dr. Nađanom Šerićem preporučeno mi je da bi to bilo najbolje dok se ne sazna rezultat testiranja, pojasnila je Tomaš, dodavši kako se u samoizolaciji u ovomu trenutku nalazi 19 polaznika te predškolske ustanove. Djeca su, prema riječima ravnateljice “Maloga princa”, upućena u samoizolaciju još u ponedjeljak. — Nakon razgovora s epidemiologom u ponedjeljak nakon 13.00 sati djeca su poslana u samoizolaciju te će o daljnjim postupanjima biti obaviješteni na vrijeme, istaknula je Tomaš.

O svemu upoznat osnivač ustanove
Dodala je da je o svemu upoznat i načelnik općine Bol Tihomir Marinković, zatim pročelnik Općine Stipe Karmelić i predsjednica Upravnog vijeća vrtića Svjetlana Baković. Zanimalo nas je i jesu li ostali djelatnici Dječjega vrtića u Bolu preventivno testirani na Covid-19 s obzirom na novonastalu situaciju. — Zaposlenici nisu preventivno testirani na Covid-19 jer nije bilo opravdane sumnje na isto. S nadležnim epidemiologom smo u kontaktu, zbog trenutne situacije u Vrtiću, te je isti uvijek otvoren za pomoć i pitanja, poručila je ravnateljica Tomaš.

— U razgovoru s nadležnim epidemiologom dr. Nađanom Šerićem preporučeno mi je da bi to bilo najbolje dok se ne sazna rezultat testiranja, pojasnila je za BRAČ danas ravnateljica Dječjega vrtića “Mali princ” Frančeska Tomaš, dodavši kako se u samoizolaciji u ovomu trenutku nalazi 19 polaznika te predškolske ustanove (izvor: Dječji vrtić Mali princ)

Podjelite:

You may also like...