Grad Supetar

U Dječji vrtić “Mali princ” u novu pedagošku godinu upisano manje djece

Dječji vrtić “Mali princ” u Bolu ove će pedagoške godine pohađati ukupno 94 upisane djece. Brojka je značajna, ali ipak treba napomenuti kako se radi o manjemu broju upisane djece u odnosu na prethodnu pedagošku godinu.

Potvrdila je to za BRAČ danas ravnateljica predškolske ustanove Frančeska Tomaš, ujedno i odgojiteljica u toj ustanovi. Iako je nova pedagoška godina počela poprilično izazovno, i to zatvaranjem ustanove zbog proboja koronavirusa, ipak se stanje primirilo, a vrtić je 7. rujna ponovno otvorio svoja vrata polaznicima.

Zbog bolovanja kuharice djeca neko vrijeme nisu imala kuhani obrok
— Sve skupine su u funkciji, naravno kako djeca izlaze iz samoizolacije. No, taj tjedan zbog bolovanja kuharice nismo bili u mogućnosti ponuditi djeci kuhani obrok, pa smo radili skraćeno, i to do 12.00 sati jer nismo bili u mogućnosti drugačije organizirati boravak djece, naglasila je Tomaš koja je i sama zbog situacije s vrtićem i potrebnih epidemioloških mjera opreza poslove obavljala od kuće koliko su joj to dopuštale mogućnosti.

Jedno dijete upisano nakon žalbe roditelja
Osvrnuvši se na upise u vrtić ove godine, ravnateljica ustanove ističe da je Upravno vijeće ustanove koje odlučuje o upisima djece prema zakonskim odredbama, u roku zaprimilo 14 molbi. — Od četrnaest molbi za upisom devet djece je jasličke dobi, a pet djece vrtićke dobi. Upravno vijeće upisalo je osam djece jasličke dobi, s napomenom da jedno dijete nema mjesta, a nije imalo ni bodove te nije s područja općine Bol, a upisano je i četiri djece vrtićke dobi te jedno naknadno, nakon žalbe roditelja, pojasnila nam je Tomaš kako su tekli upisu za novu pedagošku godinu. Napomenula je da je Upravno vijeće naknadni upis obavilo nakon što su roditelji dostavili traženu dokumenticiju koja je, ističe Tomaš, bila manjkava.

Ravnateljica Tomaš: Razgovarat ćemo u budućnosti i o tome
Dječji vrtić “Mali princ” osim toga godinama ima problema i sa zbrinjavanjem djece zbog prostornih ograničenja, tako da i prijašnjih godina sva djeca nisu mogla biti upisana u tu ustanovu. Zanimalo nas je zato i je li ravnateljica s tim u svezi obavila razgovore s novom načelnicom Bola. — S novom predstavnicom općine Bol, načelnicom Katarinom Marčić, još nisam sjela o tome i razgovarala, no nadam se da ćemo u budućnosti porazgovarati i o tome, rekla je Tomaš.

U vrtiću dvanaest zaposlenih odgojitelja
Ravnateljica “Maloga princa” pojasnila je da je u novoj pedagoškoj 2021./2022. godini formirano šest odgojno-obrazovnih skupina, od kojih dvije jasličke i četiri vrtićke. O njima se skrbi cijeli tim zaposlenih. — Vrtić ima dvanaest zaposlenih odgojitelja (jedna je učiteljica), ja sam odgojitelj-ravnatelj, stručna suradnica psihologinja, kuharica, dvije spremačice i domar ekonom te za sada jednoga asistenta za djecu s teškoćama u razvoju, poručila je Tomaš.

izvor: Pučišća – Facebook

Podjelite:

You may also like...