PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Klesarskoj školi za sada je sve pod kontrolom. Ravnateljica Plastić: Provodimo opće mjere prema uputama

Iako su učenici na kratkomu jesenskom odmoru do sutra, kada se vraćaju u školske klupe, ovih dana posebno je aktualno pitanje stanja u školama s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju.

BRAČ danas već je izvijestio o stanju u nekim školama na Braču, u kojima su učenici u samoizolaciji, a primjerice u Supetru dva učenika su i pozitivna na koronavirus, a razredi u kojima se nalaze poslani u samoizolaciju. BRAČ danas poslao je upit i Klesarskoj školi u Pučišćima kako bismo provjerili što je s održavanjem nastave i je li sve pod kontrolom.

Nema ni pozitivnih ni u samoizolaciji
U toj školskoj ustanovi, kako nam je potvrdila ravnateljica Tamara Plastić, nema pozitivnih ni među učenicima ni zaposlenima. Isto tako, naglasila je da nema ni osoba koje su u samoizolaciji. Kako smo već objavili, u Osnovnoj školi u Pučišćima za nekoliko je učenika određena ta preventivna mjera zbog kontakta koji su ostvarili s pozitivnima na Covid, pa su ovih dana u svojim kućama do isteka roka za samoizolaciju. Vijest je što se tiče Klesarske škole važnija i s obzirom na činjenicu da su u njoj značajan dio učenika putnici koji su prošloga vikenda zbog kratkih praznika otišli na kopno, a njihov se povratak u Pučišća očekuje danas.

Ravnateljica Plastić: Provodimo mjere prema uputama
— Za sada provodimo opće mjere prema uputama koje su upućene svim školama i učeničkim domovima jer mi imamo i jedno i drugo. U kontaktu smo s lokalnim i županijskim Stožerom, odgovorila je za BRAČ danas ravnateljica Plastić. Ističe da su o svemu roditelji posebno informirani, kao i o uputama koje je škola dobila. — Razrednici su s njima u kontaktu. Vijeće roditelja održano je zadnji put 24. rujna. Roditelji su obaviješteni o mjerama koje su u školi i učeničkomu domu provedene, koje se svakodnevno provode te je zaključeno da će Vijeće i svi roditelji preko razrednika i predstavnika u Vijeću roditelja biti o svim promjenama pravovremeno obaviješteni, poručila je ravnateljica Plastić.

— Za sada provodimo opće mjere prema uputama koje su upućene svim školama i učeničkim domovima jer mi imamo i jedno i drugo. U kontaktu smo s lokalnim i županijskim Stožerom, poručila je za BRAČ danas ravnateljica škole Tamara Plastić, ističući da nitko od učenika ni zaposlenika škole nije pozitivan na koronavirus ni poslan u samoizolaciju (Klesarska škola Pučišća / foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...