Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U osnovnoj školi u Postirima petero učenika u samoizolaciji: bili su u kontaktu na nogometnoj utakmici

Nakon što je portal BRAČ danas u srijedu, 28. listopada, prenio vijest načelnika iz Pučišća da je u tamošnjoj Osnovnoj školi troje učenika u samoizolaciji zbog kontakta s pozitivnom osobom, zanimalo nas je kakvo je stanje i u drugim školama, a zbog rasta broja zaraženih te ima li pozitivnih ili u samoizolaciji među učenicima i zaposlenicima škola.

Škola radi prema modelu A u dvije smjene
Upit smo tako poslali i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Postirima gdje se, prema riječima ravnateljice Sanje Nejašmić, nastava provodi prema modelu A, odnosno u školi, i to kako je navela u dvije smjene.

Ravnateljica Škole: Pet učenika je u samoizolaciji
— U školi nije niti jedan učenik ni djelatnik pozitivan na Covid-19. Od jučer (srijeda, op. a.) pet učenika je u samoizolaciji zbog kontakta ostvarenoga na nogometnoj utakmici. Učenici su iz 6., 7. i 8. razreda, poručila je za BRAČ danas ravnateljica Škole.

O promjenama je upoznat Stožer, Osnivač i Ministarstvo
Naglasila je da je Škola o svim promjenama obavijestila lokalni Stožer civilne zaštite, Osnivača, (a to je Splitsko-dalmatinska županija, op. a.), i nadležno Ministarstvo obrazovanja. Zanimalo nas je i postoji li suradnja školske ustanove s lokalnim Stožerom civilne zaštite oko provedbe epidemioloških mjera u samoj školi i postupanja Škole u slučaju eventualne pojave učenika koji bi bili pozitivni ili im je određena samoizolacija.

Održavaju se redoviti radni dogovori
— S predsjednikom lokalnoga Stožera održavamo redovite radne dogovore, u dinamici koja je potrebna s obzirom na epidemiološke promjene, odgovorila je ravnateljica Nejašmić. Napomenula je da je lokalni Stožer upoznat s modelom rada škole i postupanjima u slučaju samoizolacije i pozitivnoga nalaza.

U školi su 142 učenika
Prema podacima iz Godišnjega plana i programa rada škole, školsku 2020/2021. godinu pohađa 142 učenika, od kojih 72 u razrednoj nastavi, odnosno od 1. do 4. razreda, i 70 učenika od 5. do 8. razreda. Zbog poštivanja epidemioloških mjera ove školske godine ustanova je prešla na rad u dvije smjene, i to tako da su 4 razreda u jednoj, a ostala 4 u drugoj smjeni. U ovomu tjednu nastavu u jutarnjoj smjeni pohađaju učenici razredne nastave, a u popodnevnoj predmetne. Cilj takve organizacije nastave je osigurati što je moguće manje kontakata među učenicima, a time i potencijalnu mogućnost infekcije i širenja virusa.

Ministarstvo objavilo dokument s modelima rada i preporukama
Treba dodati da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo i dokument Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u novoj pedagoškoj, odnosno školskoj godini u kojemu su predloženi modeli te se nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u dječjim vrtićima i školama.

— U školi nije niti jedan učenik ni djelatnik pozitivan na Covid-19. Od jučer (srijeda, op. a.) pet učenika je u samoizolaciji zbog kontakta ostvarenoga na nogometnoj utakmici. Učenici su iz 6., 7. i 8. razreda, poručila je za BRAČ danas ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima te dodala da je o svemu obaviješten lokalni Stožer, Osnivač škole i nadležno Ministarstvo (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...