Grad Supetar

U Osnovnu školu Supetar upisano 55 prvašića

Iako službeni podaci o broju upisanih učenika u školama na Braču još uvijek nisu poznati, Grad Supetar objavio je u subotu, 11. rujna, da novu školsku 2021./2022. godinu u Osnovnoj školi Supetar pohađa 37 prvašića.

Ove godine upisano 55, a lani 53 učenika
Tomu broju treba pridodati i 8 prvašića koji pohađaju Područnu školu u Nerežišćima, zatim 5 prvašića iz Područne škole u Sutivanu te 5 učenika u posebnomu razrednomu odjelu, i to 2 iz Mirca i 3 iz Supetra. Kad se podaci zbroje prvašića je ove pedagoške godine ukupno 55 u Osnovnoj školi Supetar. Protekle školske godine, upisanih prvaša bilo je ukupno 53, od kojih 34 u matičnoj školi u Supetru, 11 u PŠ Nerežišća, 6 u PŠ Sutivan te 2 u posebnomu razrednomu odjelu.

Ministarstvo će podatke imati kada škole upišu podatke u bazu e-Matica
Podaci o broju upisanih učenika u drugim školama na otoku još nisu poznati jer škole jednostavno te podatke nisu objavile. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na naš upit o broju upisanih učenika odgovorili su kako će cjelovitim podacima za novu školsku godinu raspolagati sredinom rujna kada škole upišu podatke u bazu e-Matica. — Od 1. rujna učenici prvih razreda upisuju se u bazu e-Matica, tada se u bazi otvara nova školska godina. Svi će podaci biti dostupni u sklopu aplikacije ŠeR – Školski e-Rudnik koja je objavljena na službenim internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, odgovorili su za BRAČ danas iz nadležnoga Ministarstva.

U Hrvatskoj oko 36.900 učenika prvih razreda osnovnih škola
Prema okvirnim procjenama Ministarstva obrazovanja, ove školske godine u klupama će biti oko 313.000 učenika osnovnih i 143.200 učenika srednjih škola. Prve razrede osnovnih škola, kako javlja Ministarstvo, pohađat će više od 36.900 učenika.

Osnovna škola Supetar – Područna škola Nerežišća (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...